fbpx
Сьогодні
22:50 21 Лют 2020

"Шахтар" готовий власним літаком евакуювати з Китаю дівчину з собакою та решту українців

Футбольний клуб "Шахтар" готовий евакуювати з Китаю українку Анастасію Зінченко та її собаку Мішу, а також решту співвітчизників, які досі перебувають в країні.

Про це повідомив капітан "Шахтаря" Андрій Пятов, передає пресслужба клубу.

Пятов повідомив, що команда дізналась про дівчину, яка залишилась в Ухані через собаку, після гри з "Бенфікою".

"Бенфіці" вирішальний гол забив Вітя Коваленко — він же з Херсона, як і ця дівчина — Настя Зінченко. Після поєдинку вдалося поспілкуватися з Рінатом Ахметовим. Обговорили гру, і президент виступив з ініціативою відправити клубний літак, щоб забрати Настю і інших українців з Китаю. Домовилися, що якщо в цьому буде необхідність, то клуб готовий відправити наш клубний літак за рештою в Ухані українцями", — повідомив Пятов.

Відзначимо, що на своїй сторінці в Instagram Анастасія Зінченко виклала скрін повідомлення, де зазначено, що рішення про евакуацію, в якій буде задіяно літак "Шахтаря", уже прийнято за участі Президента України та керівництва ФК.

літак шахтар

Нагадаємо, що раніше українка Анастасія Зінченко повідомила, що не евакуювалася з іншими громадянами України з китайського міста Ухань через те, що не змогла забрати собаку.

У Китаї пояснили, чому не евакуювали українку з шпіцом.

Зеленський пообіцяв українці Насті Зінченко, яку не евакуювали із Уханя разом із іншими громадянами України через відмову залишити собаку, знайти спосіб повернути її додому.

20 лютого літак авіакомпанії SkyUp доставив з Китаю 45 українців і 27 іноземних громадян. Всі вони розміщені на території медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області на 14 днів із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: