fbpx
Сьогодні
10:04 21 Лют 2020

Розвідка США попередила про спроби Росії допомогти Трампу перемогти на виборах

Фото Reuters

Представники американської розвідки попередили законодавців США, що Росія втручається в президентські вибори 2020 року в спробі переобрати президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на обізнані джерела.

За даними співрозмовників видання, минулого тижня високопоставлений співробітник служби безпеки на виборах Шелбі Пірсон провів брифінг для законодавців, попередивши їх, що розвідувальне співтовариство вважає, що Росія вже чинить спроби з втручання в вибори 2020 року з метою допомогти президенту Трампу виграти.

Як зазначає видання, після цього президент США докоряв виконуючому обов'язки директора Національної розвідки Джозефу Магвайру, який покидає посаду, що той дозволив брифінгу відбутися.

Трамп був стурбований тим, що присутні на брифінгу демократи використовуватимуть цю інформацію проти нього, додали джерела видання.

Тим часом, на повідомлення ЗМІ про можливе втручання Росії в майбутні вибори 2020 року відреагували кандидати в президенти США від Демократичної партії – сенатор Елізабет Воррен і колишній віце-президент США Джо Байден.

"Що викликає глибоку тривогу, так це те, що ми зараз живемо в Америці, де одна політична партія, схоже, думає, що політичне втручання допомагає їм на виборах. І це робить проблему величезною", – заявила Воррен в ефірі CNN.

У свою чергу, Байден повідомив, що "зовсім не здивувався", почувши, що Росія готова допомогти президенту Трампу переобратися в листопаді.

"Анітрохи не здивований. Послухайте, я тісно взаємодіяв із розвідувальним співтовариством, коли був віце-президентом. Тоді ми це (про втручання ) знали. Вони (росіяни) були залучені в цю справу. Вони продовжують бути втягнутими. Я гарантую вам, що вони замішані", – зазначив він.

Республіканці, які теж заслухали цей звіт розвідки, заперечували вказані твердження. Союзники Трампа переконували, що він жорстко ставиться до Росії та піклується про європейську безпеку.

Окремі представники розвідки були проти того, щоб озвучувати інформацію про можливе втручання Росії перед конгресменами. На їх думку, це "тактична помилка".

У Білому домі поки не прокоментували цю інформацію.

І республіканці, і демократи просили американські спецслужби передати їм матеріал, який би допоміг їм повірити в те, що Росія знову хоче переобрання Трампа.

В середу Трамп заявив, що призначає Річарда Гренелла – нинішнього посла США в Німеччині виконуючим обов'язки директора Нацрозвідки США.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: