fbpx
Сьогодні
12:00 21 Лют 2020

Рада торік купила 171 тисячу одноразових стаканчиків

Апарат Верховної Ради України у 2019 році придбав 171 000 одноразових стаканчиків для пиття, з них 167 500 пластикових і 3 500 паперових.

Таку інформацію опублікував Рух ЧЕСНО.

З них можна зробити вежу висотою в 688 метрів – це в шість разів більше, ніж пам'ятник Батьківщина-Мати, або в 17 разів більше, ніж будівля Ради. Якщо ж скласти довжину усіх стаканів, то вийде лінія в 16,6 км.

верховна рада пластикові стаканчики

"Ковбаса" одноразових стаканчиків, закуплених Верховною Радою України за 1 рік. Це 167,5 тисяч одноразових пластикових стаканчиків. Ми перевіряли. Верховна Рада, не закупає послуг з утилізації роздільно зібраного сміття. Ми перевіряли, Рада не розділяє сміття. Це все дуже печально!!", – написав на свої сторінці у Facebook народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Маріковський.

стаканчики верховна рада

Активісти закликають народних депутатів змінити таку політику стосовно пластику.

"Шановні народні депутати! Замініть одноразові пластикові пляшки і стаканчики на власні багаторазові. Завжди мати свою чашку чи пляшечку та заповнювати її водою не лише корисно для довкілля, але й для здоров'я. Будьте прикладом людей, що піклуються про довкілля!", – також написала екс-міністерка Уляна Супрун.

💧Пити достатньо води — важливо для здоров'я. 🌿Пити воду без використання одноразових пластикових стаканчиків чи пляшок…

Posted by Уляна Супрун on Sunday, February 16, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: