fbpx
Сьогодні
09:23 20 Лют 2020

Евакуйованих із Китаю планують везти на Полтавщину, літак зараз над Харьківщиною

Літак із евакуйованими з Китаю людьми кружляє над Харковом, який затягло туманом, евакуйованих планують відвезти у санаторій УМВС у Нових Санжарах на Полтавщині.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна", "Радіо Свобода".

Голова Харківської обласної держадміністрації Олексій Кучер зазначив, що "Харків є транзитом", але куди повезуть людей, він не сказав. За його словами, Харківщину не розглядають як місце для карантину, але вона готова.

Кучер повідомив, що проходити контроль у терміналі евакуйовані не будуть – одразу перемістяться в автобуси. Йдеться про 73 особи, разом із супроводом.

Водночас,за його словами, літак нині прямує в бік Києва.

Причиною цього може бути сильний туман, який огорнув Харків.

Літак зайшов у повітряний простір України близько 7:00. Спочатку він летів у бік Харкова, а потім почав робити кола на південному заході області. Пунктом призначення борту вказано аеропорт "Бориспіль" під Києвом.

Всіх евакуйованих з Китаю доставлять на територію медичного центру Національної гвардії України Нові Санжари в Полтавській області. Це підтвердили в пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

У санаторії все вони будуть перебувати 14 днів.

«Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об'єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог Закону та рішення урядового штабу», — відзначили в МВС.

літак

Тим часом, у Нових Санжарах Полтавської області люди перекрили дорогу і протестують проти того, щоб туди привезли евакуйованих із китайського Уханю людей.

На вході до Мед.Центру "Нові Санжари" зібралися представники Новосанжарської громади,обговорюємо можливе заселення…

Posted by Микола Яременко on Wednesday, February 19, 2020

Евакуація з Уханя: на борт не пустили 3 українців і 1 іноземця.

Раніше повідомлялося, що евакуйованих із Китаю розмістять у чотирьох місцях у різних містах України, літак вже вилетів з Китаю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: