fbpx
Сьогодні
12:27 20 Лют 2020

Перша леді хоче створити прості механізми допомоги жертвам домашнього насильства

В Україні має бути створено прості й зрозумілі механізми допомоги жертвам домашнього насильства.

Про це заявила перша леді України Олена Зеленська, передає Інтерфакс.

"Вибачте, ви можете мене поправити, якщо я неправа, але ситуація виглядає так: коли вас уб'ють або покалічать, тоді зателефонуєте. Так не повинно бути… Жертви часто не розуміють, як розповісти про ситуацію, страждають, бояться, соромляться вийти, і ми маємо разом із вами зробити щось для того, щоб змінити цю ситуацію, щоб змінити цю ситуацію безпорадності, щоб було створено механізми прості й зрозумілі для того, щоб можна було захистити кожного, хто потребує допомоги", – сказала вона на форумі в Києві.

Зеленська наголосила, що поки що відсутній повноцінний захист жертв домашнього насильства з боку держави.

"На жаль, тема насильства в нашому суспільстві наразі є дуже, напевно, незвучною для обговорення. Побої, страхи, сором не виносять на публіку. Це дуже часто не є темою для суспільного діалогу, і на жаль, відсутній повноцінній захист жертв зі боку держави", – зазначила вона.

Перша леді нагадала, що нещодавно в Україні запрацювала гаряча цілодобова лінія екстреного реагування щодо протидії насильству за номером 1547.

"Людина в критичній ситуації не має екстрено шукати допомоги і притулку, вона повинна точно знати, куди звертатися", – сказала Зеленська.

Підписуйтеся на Telegram-канал рубрики "Небайдужа" – все для соціально-активних українок

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: