fbpx
Сьогодні
16:09 20 Лют 2020

Нові Санжари в очікуванні українців та іноземців, яких евакуювали з Китаю: фото

Нові Санжари в очікуванні громадяни України та іноземців, яких евакуювали з Китаю.

З місця подій передає інтернет-видання Полтавщина.

"Протистояння у Нових Санжарах триває. Місцеві жителі бояться коронавірусу та не хочуть розміщувати у місцевому санаторії МВС евакуйованих з Китаю людей. Приблизно 200 місцевих мешканців стоять перед мостом через Ворсклу, щоб не пропустити до санаторію транспорт із евакуйованими з Китаю українцями.

нові санжари

Протестувальників з двох боків оточили підрозділі поліції, Нацгвардії та ТОР патрульної поліції. Одна із місцевих мешканок говорить, що пропустять транспорт, якщо Володимир Зеленський поселить поруч із санаторієм власних дітей.

ситуація в нових санжарах

Інформація про те, що евакуйованих з Китаю людей можуть розмістити у медичному центрі МВС «Нові Санжари» з'явилася вчора ввечері. Проте офіційні органи влади цю інформацію не підтверджували до самого ранку.

«Мовчанка» з боку влади викликала занепокоєння у місцевих жителів, і без того наляканих сюжетами про китайський «коронавірус».

Місцеві жителі провели перед санаторієм цілу ніч. Зранку у Нові Санжари прибули два автобуси Нацгвардії, які супроводжувалися двома БТР, що викликало ще більшу паніку серед місцевих жителів. За інформацією голови Новосанжарської райради Геннадія Супруна влада залучила до розблокування доріг 3500 правоохоронців.

нацгвардія

Зранку місцеві жителі перекрили під'їзди до райцентру, проте нацгвардійці змогли пробитися через заслін.

За інформацією прес-центру МВС на борту літака перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі поліції пасажирів літака планується доправити на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари», де вони перебуватимуть протягом 14 днів .

У МВС попередили людей, що будь-які протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об'єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог Закону та рішення урядового штабу.

нацполіція

Володимир Зеленський висловив співчуття евакуйованим громадянам та повідомив, що найближчі два тижні медичний центр у Нових Санжарах буде ймовірно найбільш охоронюваним об'єктом в країні.

У МОЗ наголошують, що у пасажирів та членів екіпажу авіарейсу з Уханю наразі не виявлено жодних симптомів гострих респіраторних захворювань. Психоемоційний стан всіх пасажирів у нормі. Але вони все ще потребують підтримки та розуміння зі сторони співгромадян.

Наразі місцеві жителі чекають на автобуси з пасажирами уханьського рейсу, які мають прибути з аеропорту Харкова.

шини

Депутати Новосанжарської селищної ради звернулися до Володимира Зеленського, міністерки охорони здоров'я України Зоряни Скалецької, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Народного депутата України Костянтина Касая.

Вони акцентували увагу центральної влади на тому, що у Нових Санжарах лікарня не забезпечена необхідним обладнаннями та препаратами і не готова для надання повноцінної медичної допомоги для лікування хворих на коронавірус.

Медичний центр «Нові Санжари» Національної гвардії України, що знаходиться в житловому масиві селища, у якому немає жодної умови для перебування карантинного типу, адже нема ні ізоляторів, ні боксів, належної вентиляційної системи, щоб була проведена ізоляція. Каналізаційна система під'єднана до централізованої каналізаційної системи селища, яка витікає на відкриті поля фільтрації в селі Зачепилівка.

Заступник Авакова показав умови санаторію, в яких перебуватимуть евакуйовані українці.

Три нардепи від "Слуги народу" виїхали в Нові Санжари, щоб заспокоїти місцевих жителів.

Аваков приїхав в Нові Санжари, щоб заспокоїти жителів стосовно евакуації людей з Китаю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: