fbpx
Сьогодні
09:56 20 Лют 2020

Літак з евакуйованими українцями прибув у Бориспіль на дозаправку та вирушить до Харкова

Літак з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями приземлився на дозаправлення в аеропорту «Бориспіль» та вирушить в аеропорт у Харкові.

Про це передає МВС.

"Сьогодні зранку, 20 лютого, о 9:40 годині, український пасажирський літак спецрейсу «PQ 7302» із евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль.

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров'я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими.

Після прибуття усі особи на борту пройдуть належний прикордонний контроль.

Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції їх буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області.

Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

МВС Украіни констатує, що загрози здоров'ю громадян відсутні, спільно з МОЗ проводяться активні профілактичні заходи.

Закликаємо громадян України не піддаватися на провокації, не порушувати закон, дотримуватися публічного порядку і безпеки. Та з розумінням поставитися до необхідності вжити такі тимчасі заходи щодо наших громадян та іноземців, які потребують допомоги України у складній ситуації", – йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що евакуйованих із Китаю планують везти на Полтавщину, літак зараз над Харьківщиною.

Евакуація з Уханя: на борт не пустили 3 українців і 1 іноземця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: