fbpx
Сьогодні
12:45 20 Лют 2020

ДБР хоче змінити закони, щоб покарати винних у справах Майдану

ДБР пропонує внести змінити у закони, щоб мати можливість покарати винних у вбивствах на Майдані, які втекли за кордон.

Про це сказала у відеозверненні т.в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова.

"Державне бюро розслідувань ініціювало законодавчі зміни, які дозволять притягнути всіх винних осіб до відповідальності, в тому числі тих, хто зараз переховується за кордоном".

Венедіктова запевнила, що ДБР робитиме все, щоб справи, пов'язані з подіями Євромайдану, були доведені до "логічного і справедливого" завершення.

Вона не уточнила, які саме зміни до законодавства для цього потрібні.

Звернення т.в.о. Директора ДБР Ірини Венедіктової щодо ходу розслідування "справ Майдану"

Звернення т.в.о. Директора ДБР Ірини Венедіктової щодо ходу розслідування "справ Майдану"Шоста річниця Майдану. Лунають гучні заяви, гасла, традиційні обіцянки.Перші смерті: Нігоян, Сеник, Жизневський – ми до сих пір не знаємо, хто винен в цих смертях. 2,5 тисячі постраждалих осіб, 78 загиблих цивільних громадян України, 13 загиблих правоохоронців. 14 тисяч томів справ кримінальних проваджень – всі ми хочемо знати правду, всі ми прагнемо справедливості.Державне бюро розслідувань ініціювало законодавчі зміни, які якраз і дозволять притягнути всіх винних осіб до відповідальності. В тому числі тих, хто зараз переховується за кордоном.Ми все робимо для того, щоб ті задачі, які стоять перед правоохоронними органами з розслідування справ, повязаних з цими для всіх нас болючими подіями 2013-2014 років, були доведені до логічного і справедливого завершення.Слава Україні!

Posted by Державне бюро розслідувань on Wednesday, February 19, 2020

 

Передісторія: У розстрілі учасників масових протестів на київському Майдані Незалежності звинувачують співробітників спецроти "Беркута". У 2014 році командир роти "Беркут" Дмитро Садовнік, якого суд відпустив під домашній арешт, втік в Росію.
Згодом стало відомо, що РФ дала громадянство Садовніку та 9 ексбійцям спецроти, підозрюваним у розстрілі 48 активістів Євромайдану у лютому 2014 року.

Ще 5 підозрюваних у вбивствах на Майдані ексберкутівців: Олег Янішевський, Сергій Зінченко, Павло Аброськін, Сергій Тамтура й Олександр Маринченко, які перебували під арештом, були передані бойовикам ОРДЛО 29 грудня 2019 року в рамках обміну полоненими.
Двоє з них, Олександр Маринченко та Сергій Тамтура, які на відміну від решти, до обміну перебували під домашнім арештом, повернулися до Києва, заявивши, що хочуть "відновити чесне ім'я" спецпідрозділу "Беркут" у суді. Вони залишаються підсудними.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: