fbpx
Сьогодні
19:07 19 Лют 2020

Українці не дозволили евакуюватися з собакою – дівчина залишається в Ухані

Українка Анастасія Зінченко повідомила, що не зможе вилетіти в середу з провінції Ухань, тому що посольство України не дозволило їй забрати свою собаку.

Про це дівчина написала в своєму Instagram.

"Я знайшла вчора машину, зібрала всі документи і забрала клітку для її (собаки, – ред.) перевозу, відправила всі документи в першій половині дня в посольство. Моє повідомлення і питання про собаку вони проігнорували. Після чого співробітник і представник від посольства Україна мені подзвонив і сказав, що я з собакою евакуюватися не можу. Ми зв'язалися з МЗС, вони прислали письмову відповідь, де було написано, що вони мають старий набір документів, і навіть були не в курсі, що я зібрала всі документи і подала їх у посольство", – пише Анастасія Зінченко.

Дівчина також повідомила, що оскільки не полетіла, намагалася піти в магазин за продуктами, але за новими правилами, з житлового комплексу люди не можуть виходити і заходити навіть за перепустками: "Як буде розвиватися ця ситуація далі, не знаю. Сподіваюся, все скоро закінчиться, і я потраплю додому з Мішею", – підсумувала дівчина.

евакуація Ухань

Зазначимо, що з китайського міста Ухань евакуюють 48 громадян України та іноземців. Всі пасажири здорові. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Дмитро Коваль у ході брифінгу.

"На посадку з'явилися всі 48 громадян України і 29 іноземних громадян: вісім – Аргентини, п'ять – Домінікани, п'ять – Еквадору, чотири – Сальвадора, по два – Казахстану і Коста-Ріки і по одному громадянину з інших держав",- сказав держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заєць.

Як повідомлялося, сьогодні вночі, 19 лютого, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" в Китай вилетів літак, який евакуює українців з епіцентру спалаху коронавіруса Covid-19.

Після повернення і евакуйовані, і медпрацівники, і члени екіпажу будуть під наглядом медиків щонайменше 14 днів. А от куди їх доправлять, досі тримають у таємниці. Напередодні у МОЗ повідомляли лаконічно: місця знайшли, подробиць не розголошують.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: