fbpx
Сьогодні
09:28 19 Лют 2020

Представник України в ООН зачитав постпреду Росії вірш та показав фото юнака, убитого в бою біля Золотого

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця запитав російського постпреда Василя Небензю, "чи хочуть росіяни війни?", процитувавши частину з однойменного вірша поета Євгена Євтушенка.

Про це пише Громадське.

Кислиця зазначив, що спеціально для Небензі перейде на російську й нагадав, що Євтушенко народився в Іркутській області у родині балтійського німця й при народженні мав прізвище Гангус.

"Повернувшись з поїздки на Захід, у самий розпал холодної війни написав "Хотят ли русские войны?". Я процитую: "Хотят ли русские войны? Спросите вы у тех солдат, что под березами лежат, и вам ответят их сыны, хотят ли русские войны", — сказав представник України.

Кислиця додав, що відповідь на це питання в умовах сьогодення дасть парад 9 травня у Москві.

"Коли ми побачимо, чи винесуть портрети Сталіна його учасники. Того Сталіна, який свого часу був винесений з Мавзолея, але, як бачиться, не з умів. "Но как из наследников Сталина, Сталина вынести", написав той же Євтушенко у 62-му році, і продовжив: "Пусть мне говорят — успокойся, спокойным я быть не сумею, покуда наследники Сталина живы еще на земле. Мне будет казаться, что Сталин еще в Мавзолее", — сказав український дипломат.

Він також зауважив, що сьогодні набирає обертів прославляння Сталіна і його ім'я "відбілюють".

"Коли ростуть як гриби пам'ятники цьому диктатору та вбивці, автору геноциду українського народу 30-х років, я хочу завершити свій виступ питанням до російського представника: "Так хотят ли русские войны?", — резюмував Кислиця.

Після цього Небензя відповів, що радий, що його колега знає ці вірші.

"Я не знаю, які портрети понесуть на 9 травня, навряд портрети Сталіна, сумніваюсь. Але я не знаю, які портрети понесуть на 9 травня у Києві. Чи буде в Києві взагалі парад, присвячений нашій спільний, до речі, перемозі?", — сказав він.

Сергій Кислиця також продемонстрував фото 22-річного бійця ЗСУ Максима Хітайлова, який загинув 18 лютого в результаті ворожої атаки на Донбасі.

"Росія намагається виставити жертву агресії агресором, що є однією з відмінних рис інформаційної війни, яку вона розв'язала проти України. Ці марні спроби спотворити правду можна було б сприймати як безпорадні або навіть смішні, якщо б це не було цинічною образою пам'яті тисяч моїх співвітчизників, які віддали життя, захищаючи свою землю … Пам'яті 22-річного Максима, якого вбили сьогодні кулями, що забезпечила Росія", – заявив Кислиця, демонструючи фото.

Він згадав, що вбитий на Донбасі боєць був однолітком його власного сина.

Зазначимо, що 18 лютого відбулося засідання Радбезу ООН з нагоди річниці підписання Мінських угод. Засідання скликала Росія.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.  Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. В ООС заявили, що бойовики брешуть і звинувачують Україну у спробі нападу.

Мешканець Золотого розповів про атаку бойовиків.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: