fbpx
Сьогодні
16:13 19 Лют 2020

Міністерка ветеранів обурилась, що близькі загиблих на фронті дізнаються про це з новин

Міністерство ветеранів разом з Інститутом національної пам'яті розробляють правила сповіщення сімей загиблих на фронті і церемоніал поховання тих, хто віддав життя за Україну.

Про це написала очільниця Мінветеранів Оксана Коляда у Facebook.

"Вчора загинув 22-річний воїн 72-ої бригади і вже за кілька годин інтернет замерехтів ім'ям та прізвищем юнака. З посиланням на "достовірні джерела", волонтерів та навіть нардепів.

В мене питання – допоки родичі та близькі загиблих на фронті захисників будуть дізнаватись про свою особисту, приватну трагедію зі стрічок публічних новин та з телеекранів? Обуренню нема меж!"

Коляда повідомляє, що наразі в міністерстві розробляють та унормовують церемоніал поховання українських захисників, правила сповіщення родин, упорядкування могил на алеях воїнів на кладовищах нашої країни.

В церемоніалі передбачені всі деталі: труна, почесна варта, прапор, який наприкінці передається родичам і всі ті дрібні деталі, які мають бути дотримані при прощанні з українським воїном.

Міністерка наголошує, що наразі триває розробка адекватного процесу сповіщення родичів про їхню втрату. Вони заслуговують дізнатись страшну новину по-людськи, цивілізовано, в коректній формі та із психологічною підтримкою.

Також у планах Мінветеранів створити Національне кладовище та упорядкувати поховання на військових алеях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: