fbpx
Сьогодні
12:17 19 Лют 2020

КВУ проаналізував заяви Зеленського річної давнини: що виявили

Експерти КВУ проаналізували публічні заяви Зеленського річної давними. Зокрема, інтерв'ю В. Зеленського виданню "УП", що було записано в січні 2019 року, в ході якого кандидат в президенти озвучив низку позицій щодо його бачення закінчення російсько-української війни, особливостей зовнішньої політики.

Про це повідомили у Комітеті виборців України.

"Рік потому можна стверджувати, що значна частина озвучених ідей Зеленського так і не були реалізовані, а деякі з них – втілені в прямо протилежний спосіб.

1. "Обезательно будем привлекать проффесионалов" (а не знайомих, до роботи у владі, – ред)".
Після обрання президентом Володимира Зеленського низка його знайомих та друзів отримали державні посади. Зокрема, співвласник "Студії Квартал-95" Іван Баканов став головою СБУ, сценарист "Студії Квартал-95" Юрій Костюк – заступником голови Офісу Президента, Сергій Сивохо був призначеним радником секретаря РНБО та низка інших.

2. "Я хочу, чтобы перестали стрелять. Вот эти «домовленості», мне кажется, они не очень сложные, можно договориться"
Одним з пріоритетів роботи Зеленського справді стали активні спроби домогтися припинення обстрілів та розведення військ. Однак їх практична реалізація виявилася значно важчою, аніж було заявлено. Так, навіть попри розведення військ, бойові дії де-факто продовжуються і кількість жертв постійно зростає.

3. "У нас сегодня есть Минские договоренности, которые не очень работают. Я бы хотел добавить ещё несколько стран, может чуть- чуть переформатировать. Може долучити ще країни – західні".
На разі Зеленському не вдалося просунутися в цьому питанні і склад учасників Мінського процесу залишається таким самим, що і раніше. При цьому це питання більше фактично не підіймається командою президента в публічному просторі.

4. "Есть же Минские договоренности, надо их корректиторвать, развивать"
Реалізація цієї заяви Зеленського перебуває в процесі виконання. Зокрема, після зустрічі в Нормандському форматі президент заявив, що ініціюватиме внесення змін до Мінських угод. Канцлер Німеччини Ангела Меркель також додала, що Мінські угоди не є "скам'янілим документом". Однак поки що внесення змін до тексту угод не відбулося.

5. "Полная амнистия? Конечно же никто на это не пойдет"
У грудні 2019 р. Зеленський заявив, що про амністію бойовиків можна буде говорити лише тоді, коли на тимчасово окупованій території буде безпека. При цьому, як і раніше, президент наголошує, що амністія не повинна стосуватися всіх осіб. Зокрема, вона має стосуватися лише "людей, в яких немає крові на руках". Тому в цьому питанні Зеленський є досить послідовним.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: