fbpx
Сьогодні
20:54 19 Лют 2020

Евакуйованих із Уханя розмістять у чотирьох місцях у різних містах України, літак вже вилетів з Китаю

Літак з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з аеропорту Ухань в Україну

Про це повідомляє посольство України в Китаї.

Орієнтовний час прибуття в Україну – о 8 годині ранку. По дорозі в Україну лайнер здійснить технічну посадку в Алмати, там зійдуть на землю два громадянина Казахстану.

Літак доставить з Китаю 48 громадян України і 27 іноземців: 8 громадян Аргентини, 5 – Домініканської Республіки, 5 – Еквадору, 4 – Сальвадора, 2 – Коста-Ріки і по 1 – Ізраїлю, Чорногорії та Панами.

По прильоту в Україну евакуйованих, екіпаж та медичний персонал розмістять на 14-денну обсервацію як обов'язковий протиепідемічний захід.

Заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль заявив, що евакуйованих із Китаю українців планують розмістити у чотирьох місцях, передає Цензор.НЕТ.

"Є чотири місця дислокації. З огляду на різні настрої, які ми можемо спостерігати, ці місця не розголошуються. Всі чотири місця готові до прийому громадян та іноземців", – заявив Коваль. Він зазначив, що ці чотири місця розташовано в різних містах України.

"Біля місць, визначених для обсервації евакуйованих з Уханя, є інфекційні лікарні. За наявності якихось симптомів під час обсервації, людей перемістять в інфекційну лікарню, і термін обсервації буде продовжено ще на 14 днів для всіх, хто прилетить цим рейсом.

Щодо лікування – воно симптоматичне і в цих лікарнях є все необхідне обладнання, вони забезпечені ліками. До місця обсервації за необхідності буде залучено додатковий медперсонал", – сказав чиновник на брифінгу.

Коваль нагадав, що іноземні громадяни, які будуть евакуйовані українським літаком, також перебуватимуть у місцях обсервації разом з українськими громадянами. Медпрацівники – двоє лікарів і медсестра, які супроводжують рейс, також будуть на карантині.

Заступник міністра закликав зберігати здоровий глузд, він зазначив, що в такій ситуації міг опинитися будь-хто.

"Наші люди є пріоритетом для держави, і їхній порятунок – це надважливе завдання і для уряду, і для президента, і для всіх органів влади. Ті панічні настрої, панічні інформаційні заклики, які спостерігаються в інформпросторі, роздуваються насамперед тими, хто зацікавлений у поширенні цих міфів. Ми цілком готові до прийому наших громадян і не тільки наших громадян. Вжито всіх необхідних заходів, щоб попередити потрапляння вірусу в Україну, в разі, якщо цього не вдасться зробити, є всі можливості для попередження поширення вірусу територією України", – зазначив Коваль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: