fbpx
Сьогодні
15:34 19 Лют 2020

Авіакатастрофа МАУ: Іран не передасть іншій країні "чорні скриньки" літака

Іран не передаватиме іншим країнам бортовий самописець літака Boeing 737-800 МАУ, що розбився в ніч на 8 січня поблизу Тегерана, хоч раніше влада країни й визнала, що він серйозно пошкоджений.

Про це в середу, 19 лютого, заявив міністр закордонних справ Ірану Мохамад Джавид Зариф, передає Reuters.

"Ми маємо право самостійно розшифрувати «чорні скриньки». Ми маємо право бути присутніми під час будь-якого огляду бортового самописця", — сказав Зариф, коментуючи перемовини з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо минулого тижня.

Глава МЗС Ірану також додав, що в разі, якщо для прочитання "чорної скриньки" літака іранська сторона має передати його іншим, "це те, чого ми точно робити не будемо".

Раніше міністр оборони Ірану Амір Хатамі заявив, що бортовий самописець літака МАУ зазнав "значних пошкоджень", і іранські фахівці зараз намагаються його відновити.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф в інтерв'ю американському телеканалу NBC визнав, що Іран не може самостійно розшифрувати інформацію з «чорних скриньок» літака МАУ, який збили біля Тегерана 8 січня, однак не має наміру передавати їх іншим країнам.

А директор із розслідування нещасних випадків Іранської організації цивільної авіації Хасан Резайфар заявив, що Іран більше не буде ділитися з Україною доказами у межах розслідування катастрофи українського літака після того, як аудіо з розслідування потрапило до українських ЗМІ.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: