fbpx
Сьогодні
23:46 19 Лют 2020

Ахметов намагається наблизитися до Зеленського на тлі його конфлікту з Коломойським, - ЗМІ

Олігарх Рінат Ахметов намагається стати ближчим до президента Володимира Зеленського на тлі його конфлікту з екс-власником ПриватБанку Ігорем Коломойським.

Про це сказано в статті Financial Times під назвою "Українські олігархи борються за вплив на президента", передає Інтерфакс-Україна.

"(Ахметов – ред.) відчуває, що в нього все ще великий бізнес в Україні – і прагне стати ближчим союзником президента Володимира Зеленського, доки вплив давнього суперника послаблюється", – наголошує автор матерілу.

Як зазначається, схвалення радою директорів МВФ нової програми кредитування для України поставлено під загрозу через ініційований Коломойським судовий спір щодо ПриватБанку. Коломойський, який підтримував Зеленського медіаресурсом під час виборів, також закликає владу України відмовитися від співпраці з фондом.

Конфлікти існують і між Коломойським і Ахметовим, зокрема в питаннях тарифів на електроенергію, вироблену компаніями з холдингу СКМ, для феросплавного бізнесу екс-власника Приватбанку й поглядів на законність приватизації в попередні роки.

Водночас автор статті наголошує, що Ахметов незамінний, якщо Зеленський планує вирішити одну з найскладніших проблем України – війну.

"Варто тільки Україні повернути контроль, здатність Ахметова запропонувати тисячам людей безпечну роботу – або позбавити їх її – робить його ключем до мирного врегулювання", – сказано у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: