fbpx
Сьогодні
17:04 18 Лют 2020

За 10 років у ЗСУ стало у 15 разів більше жінок

За 10 років у Збройних силах України (ЗСУ) стало у 15 разів більше жінок. Нині відсоток жінок-військовослужбовиць сягає 11% від особового складу ЗСУ – майже так само, як в арміях країн НАТО.

Про це передає Офіс віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Водночас ґендерна рівність – це не лише про кількість чи права жінок, а про рівні можливості жінок і чоловіків.

У секторі безпеки і оборони – це також про абсолютно чіткі стандарти НАТО.

Про це Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив під час робочої наради щодо інтеграції ґендерного компоненту в роботу органів сектору безпеки і оборони, яка пройшла під його головуванням.

Наразі ґендерний компонент є в програмах частини навчальних закладів сектору безпеки і оборони, впроваджуються окремі заходи та програми. Крім того, відповідно до проєкту РНП (Річної національної програми співпраці Україна-НАТО) на 2020 рік, ґендерна тематика має бути включена до системи підготовки та підвищення кваліфікації особового складу сектору безпеки і оборони України. Щоб запровадити комплексний підхід на всіх рівнях, створять Центр ґендерних компетенцій в секторі безпеки і оборони. На нараді обговорили дві базові моделі Центру.

"Маємо створити системну інституцію, яка буде впроваджувати стандарти НАТО та повністю забезпечуватиме імплементацію ґендерного компоненту. Питання ґендеру – це питання рівності в доступі до професії, поваги та інших абсолютно звичних для будь-якої цивілізованої держави речей. Ми докладемо максимум зусиль, щоб це якнайшвидше стало нормою для України", – наголосив Dmytro Kuleba.

У нараді взяли участь представники органів сектору безпеки і оборони, вищих навчальних закладів сектору безпеки і оборони, Представництва НАТО в Україні, ООН Жінки в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: