fbpx
Сьогодні
11:26 18 Лют 2020

"Євросолідарність" вимагає заслухати міністра оборони і начальника Генштабу через воєнну ескалацію на Донбасі

Фракція "Європейська солідарність" вимагає заслухати у Верховній Раді міністра оборони України Андрія Загороднюка, начальника Генерального штабу Руслана Хомчака в зв'язку із загостренням ситуації та активізацією бойових дій на сході України.

"Ми вимагаємо, щоб сьогодні до Верховної Ради було викликано міністра оборони України, начальника Генерального штабу і щоб ми почули, що відбувається на фронті поблизу місця розведення", – заявила співголова фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко на ранковому пленарному засіданні.

Вона поставила риторичне запитання: як після такого загострення поблизу точок нещодавнього розведення сил і техніки можна готувати нове розведення. "Як у цих умовах можна вимагати ще розведення у Гнутовому?" – запитала депутат.

"Бойовики сьогодні з 5-ї ранку обстрілюють місця розведення (сил) поблизу Золотого і Новотошківки. Чи знаєте ви, що з 5-ї ранку ми маємо вже кілька загиблих і поранених, а також Україна втратила два наших опорних пункти. Хто буде їх повертати?

Чому сьогодні за ініціативою Росії відбувається Радбез ООН, а не за ініціативою України, де ми маємо шмагати Росію за невиконання мінських угод?"

Геращенко переконана, що "сьогоднішня військова провокація – це не просто так: КГБісти дуже люблять символічні дати, це – нагадування про Майдан", адже саме 18 лютого 2014 року біля Маріїнського палацу в Києві розпочалися перші масові вбивства "майданівців".

На її думку, "побачити мир в очах Путіна може тільки мазохіст".

Фракція Порошенка також вимагає провести цього тижня позачергове засідання парламенту, щоб ухвалити дві заяви: про річницю Революції гідності й річницю анексії Криму, адже ордени Путіна за "повернення" Криму датовані 20 лютого 2014 року.

У свою чергу лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін у своєму виступі з трибуни парламенту наголосив: "Те, що сьогодні відбувається в районі Золотого, – це ціна, яку ми платимо за наші поступки, це ціна за розведення".

За його словами, загострення на фронті це наслідок поступок заради зустрічі лідерів "нормандської четвірки", котра відбулася наприкінці 2019 року в Парижі.

"Скільки ще має загинути людей, щоб ми зрозуміли, що кожна поступка це наша слабкість?… Доки Росія не припинить стріляти і доки ми йтимемо на поступки, смерті триватимуть" – сказав Рахманін.

"Цинічна провокація": Зеленський скликає засідання РНБО через атаку на Донбасі з боку російських окупантів.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.  Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: