fbpx
Сьогодні
22:10 18 Лют 2020

У Туреччині заявили, що Росія може заблокувати вступ України до ЄС та НАТО

Дії РФ щодо України, такі як розв'язання війни, анексія територій, намагання дестабілізації всередині країни, спроби впливу на керівництво держави з використанням різних важелів впливу, можуть стати сценарієм для впливу на інші країни.

Про це йдеться у доповіді "Гібридна війна Росії в Україні", оприлюдненій турецьким Фондом політичних, економічних та соціальних досліджень (SETA), передає Укрінформ. 

"Короткостроковий інтерес Росії полягає у продовженні конфлікту, щоб чинити постійний тиск на країну та її керівництво, щоб дестабілізувати Україну та ускладнити управління нею. У довгостроковій перспективі йдеться про перетворення війни на Сході України в заморожений конфлікт, як в Абхазії, Південній Осетії та Придністров'ї. Таким чином Москва може заблокувати вступ України до ЄС та НАТО", – йдеться у доповіді.

У документі в хронологічному порядку викладено події в Україні з кінця 2013 року: Революція гідності, анексія Росією Криму – до кінця 2018 року.

"Ця сама тактика, після адаптації до профілю країни, може бути використана агресором для дестабілізації іншої держави", – йдеться в документі.

Зазначається, що окрім війни РФ використовує як політичну зброю джерела енергії, веде широкомасштабну кібервійну, а також масштабну пропагандистську кампанію, що має на меті, зокрема, послаблення державного устрою України.

У висновку зазначається, що протидія України у гібридній війні, розв'язаній проти неї Росією, зробила країну сильнішою, проте Києву слід і надалі посилювати державні інституції, виявляти та ліквідувати недоліки в різних сферах, зменшувати залежність від третіх держав щодо використання природних ресурсів та окремої продукції, посилювати та модернізувати збройні сили, створити кваліфіковану структуру проти кіберзагроз.

Водночас, у протидії гібридним загрозам, на думку турецьких експертів, доцільним є створення органу, відповідального за виявлення недостовірних новин, встановленні тих, хто ці новини поширює, інформуванні громадськості про такі дії і надання правдивої інформації.

Нагадаємо, що НАТО вимагає, щоб Росія вивела війська з Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: