fbpx
Сьогодні
09:37 18 Лют 2020

Провести вибори на території ОРДЛО в жовтні неможливо, - голова фракції "Голос"

Провести вибори за українським законодавством до місцевих органів самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей в жовтні 2020 року неможливо, вважає глава фракції "Голос" у Верховній Раді Сергій Рахманін.

"Вибори неможливі. Якщо навіть теоретично припустити, що вони відбудуться – це не будуть вибори, але повірте, що провести їх неможливо. Якщо ми навіть виходимо з логіки Мінських угод – ОБСЄ не приїде їх верифікувати через відсутність повноважень верифікувати місцеві вибори. Запитайте ЦВК – на базі чинного українського законодавства провести вибори нереально: там не працює реєстр виборців, не враховані права внутрішньо переміщених осіб, не врегульовано питання формування виборчих комісій – їх неможливо провести", – заявив Рахманін в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

Фракція "Голос", за його словами, розробила своє бачення деокупації Донбасу і Криму, яке передбачає припинення вогню на всій лінії фронту терміном від півроку до року. Далі передбачається створення демілітаризованої зони шириною два з половиною кілометри, проведення реформи Збройних Сил, підписання договору з Росією про припинення бойових дій терміном до двох років. Після цього, як вважає Рахманін, повинні бути створені "зразкові" економічні умови на території підконтрольного уряду Донбасу, а також у Херсонській області на кордоні з окупованим Кримом.

Втілення плану фракції "Голос", який може піддаватися корективам, судячи з викликів, які стоять перед Україною, може зайняти 5 років у разі його бездоганного дотримання і єдності компонентів дипломатії, політики, економіки та безпеки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: