fbpx
Сьогодні
21:43 18 Лют 2020

НАТО вимагає, щоб Росія вивела війська з Донбасу, - заява

Фото Reuters

Північноатлантичний альянс (НАТО) занепокоєний сплеском насильства на Сході України, що стався сьогодні вранці, і розцінює дії підтримуваних Росією найманців як підрив Мінських угод та всіх зусиль із мирного врегулювання конфлікту.

Про це йдеться у заяві речниці НАТО Оани Лунгеску, яку отримав Укрінформ.

"Ми занепокоєні ескалацією насильства з боку підтримуваних Росією сепаратистів на Сході України цього ранку. Це підриває Мінські домовленості та зусилля до мирного врегулювання конфлікту", – йдеться у заяві.

Лунгеску наголосила, що НАТО повністю підтримує територіальну цілісність та суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ми продовжуємо закликати Росію вивести свої сили, припинити підтримку сепаратистів та докласти справжніх зусиль для імплементації Мінських угод", – наголосила речниця НАТО.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.  Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога.

В ООС заявили, що бойовики брешуть і звинувачують Україну у спробі нападу.

Мешканець Золотого розповів про атаку бойовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: