fbpx
Сьогодні
Екорішення 20:22 18 Лют 2020

ООН запустила гру для вирішення кліматичних питань: як це працює

Нова кампанія ООН направлена на те, щоб мільйони людей у світі могли поділитися своїми поглядами щодо боротьби зі змінами клімату.

Гра Mission 1.5 розповідає користувачам про політику в області змін клімату та пропонує їм проголосувати за можливі рішення.

Гра Mission 1.5

Кампанія була розроблена Програмою розвитку ООН разом з експертами з розробок ігор, кліматології та опитуваннями. Назва гри відноситься до колективних зусиль обмежити зростання глобальної температури на рівні в 1,5 градуса за Цельсієм.

Найглобальніше опитування у світі щодо кліматичних змін має намір дати 20 млн людей можливість висловитися про проблему. Гравцям пропонується взяти на себе функції відповідальних осіб, аби прийняти рішення, які допоможуть досягти мети обмеження зростання температури до 1,5 градуса за Цельсієм. Потім вони проголосують за ключові дії, які потрібно зробити. Дані будуть проаналізовані та надані урядам.

В ООН сподіваються, що гра ліквідує розрив між громадянами та урядами щодо боротьби зі змінами клімату. У гру можуть зіграти люди з усіх країн. Зараз гра доступна на шести офіційних мовах ООН – англійській, арабській, іспанській, китайській, російській і французькій.

Гра Mission 1.5

Як це працює?

  1. Зайдіть на сайт, оберіть країну та мову
  2. Щоб залишити голос – натисніть "Тільки голосувати", щоб почати гру — "Грати і голосувати"
  3. Гра складається з 18-ти питань та анонімного голосування. Потрібно обрати найбільш влучні, на вашу думку, варіанти відповідей
  4. Результати будуть відображені у вигляді термометра з відповідною кількістю градусів за Цельсієм. Мета гри — набрати не більше, ніж 1.5 градуса

Гра Mission 1.5

Проходьте також тести від Екорубрики:

Знай більше про екологію: підписуйся на ЕкоРубрику в Facebook и Telegram

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: