fbpx
Сьогодні
12:53 18 Лют 2020

Бойовики брешуть і звинувачують Україну у спробі нападу, - ООС

Пресцентр Об'єднаних сил повідомляє, що російсько-окупаційні війська, які вранці 18 лютого намагалися прорвати позиції українських військових і отримали гідну відсіч, наразі звинувачують Україну у спробі нападу.

Про це пише пресцентр ООС.

"Російські найманці при спробі підступно прорвати позиції українських військових і отримавши при цьому гідну відсіч, запросили режим "тиші" для того, щоб забрати з поля бою своїх поранених та вбитих.

Проте, програвши на полі бою, ворог вирішив приховати свою поразку і видав наспіх підготовлену заяву, звинувачуючи українську сторону у спробі нападу. Весь зміст ворожої заяви свідчить про розгубленість та втрату контролю над ситуацією".

В пресцентрі відзначили, що українська армія дозволила бойовикам забрати своїх поранених та вбитих, як цього вимагає міжнародне право щодо ведення бойових дій, і сподівалась на гідність противника. Але натомість зіткнулася з брехливими звинуваченнями.

Командування ООС наголосило, що українські захисники "непохитно стоять на засадах виконання Мінських домовленостей і ніколи не застосовують зброю першими".

"Цинічна провокація": Зеленський скликає засідання РНБО через атаку на Донбасі з боку російських окупантів.

"Євросолідарність" вимагає заслухати міністра оборони і начальника Генштабу через воєнну ескалацію на Донбасі.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.  Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: