fbpx
Сьогодні
15:23 18 Лют 2020

Аваков обговорив з координатором Держдепу США ескалацію конфлікта на Донбасі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні, 18 лютого, провів зустріч із координатором Держдепартаменту з питань боротьби з тероризмом Нейтаном Сейлсом і тимчасовим повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін.

"З координатором з питань протидії тероризму, заступником держсекретаря США Нейтаном Сейлсом визначили практичні кроки співпраці України та США у боротьбі з тероризмом, обговорили загострення ситуації на Донбасі – тільки рішуча позиція і спільні дії країн-партнерів зупинять зухвалу агресію РФ!", – написав Аваков в Twitter.

Як повідомляє прес-служба МВС України, Сейлс висловив співчуття у зв'язку із загиблими та загостренням ситуації на фронті.

"Уряд США висловлює щире співчуття українському народові у зв'язку з атакою проросійських сил та загостренням ситуації на ділянці фронту, що на Луганщині. Для США залишається пріоритетним питання територіальної цілісності України", – зазначив він.

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили двосторонню співпрацю щодо контртерористичних заходів та визначили практичні кроки щодо співробітництва у сфері протидії тероризму, екстремізму та радикалізації суспільства.

Йшлося також про співпрацю у рамках наявних проектів, зокрема домовилися про подальше масштабування проекту "Поліцейський офіцер громади" на всю країну.

"Я вдячний нашим американським партнерам за рішучу підтримку у боротьбі з агресією проти України та плідне партнерство в продовженні реформи МВС України", – сказав Аваков.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики спробували перейти лінію розмежування і атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого.  Внаслідок обстрілу один український військовий загинув, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога.

ООС: бойовики брешуть і звинувачують Україну у спробі нападу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: