fbpx
Сьогодні
22:05 17 Лют 2020

Ясько прокоментувала скандальні "12 пунктів" для України

Скандальні "12 пунктів", які оприлюднили на Мюнхенській конференції, є результатом нехтування агресором виконання Мінських угод та бажанням "експертів" нав'язати Україні неукраїнський порядок денний.

Про це керівник української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько (фракція "Слуга народу") написала у Facebook.

"Скандальні "12 пунктів" – документ, який є результатом нехтування агресором виконання Мінських домовленностей та бажанню "експертів" нав'язати Україні неукраїнський порядок денний. В умовах, коли Росія, всупереч здоровому глузду та власним національним інтересам, відмовляється виконувати безпековий блок Мінських угод, у низки політиків, дипломатів, експертів виникає спокуса запропонувати «план» вирішення конфлікту за рахунок інтересів України", – написала Ясько.

За її словами, такі плани пишуться людьми, які не знають України, не знають справжньої причини війни та жахливої ситуації на окупованих територіях.

"12 пунктів" – це не план припинення війни в Україні та Європі. Це план зняття санкцій з Росії, і нічого більше. Проте не санкції стали причиною війни, а навпаки", – додала Ясько.

Зазначимо, що цього року обговорення конфлікту на Сході України супроводжувалося скандалом. Так, 14 лютого на офіційному сайті Мюнхенської конференції оприлюднили план щодо припинення війни на Донбасі, підготовлений за власною ініціативою експертами організацій Euro-Atlantic Security Leadership Group та The Nuclear Threat Initiative. У створенні доповіді брала участь також Російська рада з міжнародних справ, а серед підписантів документу Вольфганг Ішингер – голова самого форуму.

На перший погляд, самі рекомендації не позбавлені здорового глузду. Однак поза всяким сумнівом, у них нічого не говориться про ключові для вирішення конфлікту зобов'язання російської сторони, а саме – деокупацію Криму та припинення бойових дій на Донбасі.

Ряд вітчизняних і зарубіжних політиків визнали даний план антиукраїнським. Цю ж думку підтримало й МЗС України. Через обурення щодо «12 кроків» деескалації конфлікту текст документу прибрали із сайту Мюнхенської конференції. Однак уже ввечері 15 лютого він знову на ньому з'явився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: