fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 13:16 17 Лют 2020

У Вугледарі відновили подачу електроенергії на містоутворюючу шахту, затоплення тимчасово відстрочили

У Вугледарі містоутворююче підприємство ДП "Шахтоуправління" Південнодонбаське №1″ було під загрозою затоплення.

Ситуація була викликана порушенням графіка погашення заборгованості за електропостачання. Так, у зв'язку з тим, що підприємство не погасило заборгованість за електроенергію, 13 лютого відбулася повна зупинка електропостачання шахти.

Через це водовідлив затопив нижні рівні шахти, а вода почала підходити до головного стовбура. Якби вона туди підійшла – шахта відновленню не підлягала б через неможливість опустити апаратуру і людей на головні горизонти.

Глава Донецької ОДА Павло Кириленко 13 лютого визнав загрозу затоплення, проте зазначив, що "обласна влада не має прямих важелів впливу на ситуацію у вугільній галузі". За його словами, він провів кілька зустрічей з цього питання з керівництвом Міненерговугілля і Кабміну, щоб "запобігти розвитку найгіршого сценарію".

14 лютого прес-служба "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" повідомила, що на шахті "Південнодонбаська №1" відновлено енергопостачання в повному обсязі.

Сьогодні ж, 17 лютого, в коментарі "Рубриці" місцеві жителі підтвердили відновлення електроенергії на шахті "Південнодонбаська №1".

"Саме сьогодні, в понеділок, проблемну ситуацію вирішили у позитивну сторону. Коли відключили енергопостачання шахти, то відключилася система глушіння каналів – і вона опинилася під загрозою затоплення. Шахта Південнодонбаська №1 – це містоутворююче підприємство, з яким пов'язана робота залізничного транспорту і збагачувальної фабрики відповідно. Без роботи цієї шахти місто просто загине. Сьогодні питання вирішено, але не остаточно. Хотілося б, щоб ситуація постійно була під контролем", – в коментарі Рубриці розповів місцевий житель Валерій Ситник.

Відзначимо, що ситуація із заборгованістю шахти не вирішена до кінця. Борг за розподіл електроенергії становить 123 млн грн.

Крім того, постачальник електричної енергії ЕК "Укренерговугілля" надіслав заявку на знеструмлення шахти 28 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: