fbpx
Сьогодні
18:49 17 Лют 2020

У "Слузі народу" заявили, що Україні не потрібно Нацагентство щодо подолання наслідків агресії РФ

Фото: Главком

Народний депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк вважає, що Нацагентство з питань подолання наслідків збройної агресії Росії, яке пропонується утворити зареєстрованим нещодавно законопроєктом, дублюватиме функції Міністерства юстиції і МЗС.

Василевська прокоментувала зареєстрований в парламенті проєкт закону, інформує УНІАН.

"Мене він здивував тим, що він підміняє функції Міністерства юстиції і МЗС, яке займається позовною діяльністю щодо судів міжнародних інстанцій і стосовно Російської Федерації, і частково підміняє судову тяганину, яка ініційована НАК "Нафтогаз України", – зазначила Василевська-Смаглюк.

У цьому зв'язку депутат наголосила, що не бачить сенсу у створенні додаткового органу. Зокрема, за її словами, створення вказаного агентства забирає багато коштів.

"Якщо зарплати будуть мінімальні у працівників цього Нацагентства, то потрібно буде щорічно від 8 мільйонів гривень на це і 300 мільйонів гривень піде на організацію діяльності цього агентства», – зауважила Василевська-Смаглюк.

Зазначимо, що 17 лютого Верховна Рада України оприлюднила текст законопроєкту №3057 "Про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації".

Про це йдеться на сайті Ради.

Зазначено, що цей закон визначає правові та організаційні засади функціонування Національного агентства України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації та забезпечує правове регулювання суспільних відносин, пов'язаних із узагальненням правової позиції України стосовно збройної агресії Російської Федерації та підготовки консолідованої претензії України до Російської Федерації щодо реалізації її міжнародно-правової відповідальності за збройну агресію проти України.

Крім того, повідомляється, що цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше у Раді ініціювали створення Нацагентства з питань подолання наслідків збройної агресії Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: