fbpx
Сьогодні
11:10 17 Лют 2020

У Нафтогазі оцінили збитки від захоплення Росією кримських активів

НАК "Нафтогаз Украни" і 6 компаній групи подали відповідь на зустрічну заяву РФ щодо розміру компенсації збитків, завданих незаконною експропріацією кримських активів "Нафтогазу" у 2014 році – розмір збитків плюс відсотки оцінюється приблизно в 8 млрд доларів.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

Зазначається, що "Нафтогаз" додатково обґрунтував свою заяву щодо розміру компенсації збитків.

У компанії нагадали, що Трибунал визнав, що Російська Федерація порушила низку положень Угоди про захист інвестицій, експропріювавши активи групи "Нафтогаз" у Криму.

"Попри появу в арбітражі в січні 2017 року, Російська Федерація надалі ухилялася від участі в арбітражному провадженні протягом майже трьох років. У грудні 2019 року Росія подала зустрічну заяву щодо розміру компенсації збитків, але не заявила жодного альтернативного розрахунку збитків.

Російська Федерація не заперечує, що незаконно експропріювала активи "Нафтогазу", але стверджує, що не винна "Нафтогазу" жодної компенсації", – йдеться у повідомленні.

Усні слухання з питань розміру компенсації відбудуться в травні 2020 року у Гаазі. Остаточне рішення щодо суми компенсації очікується до середини 2021 року.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: