fbpx
Сьогодні
10:06 17 Лют 2020

У Китаї встановили препарати, які найкраще справляються з коронавірусом

Китайські дослідники встановили, що кілька наявних препаратів, включаючи хлорохінфосфат, фавіпіравір і ремдесівір, показують результат при лікуванні коронавирусу COVID-2019.

Китайська фармакологічна компанія Zhejiang Hisun Pharmaceutical Co Ltd повідомила, що отримала дозвіл на продаж фавіпіравіра як потенційних ліків від нового коронавирусу, хоча клінічні тестування треба продовжувати.

Про це повідомляє China.org.cn, Reuters.

Директор Китайського національного центру розвитку біотехнологій при Міністерстві науки і технологій Чжан Сіньмінь на пресконференція розповів, що експерименти in vitro показали, що хлорохінфосфат (протималярійний лікарський засіб) може ефективно пригнічувати нову коронавірусну інфекцію.

На даний час він проходить клінічні випробування у понад 10 лікарнях у Пекіні й Гуандуні, участь у них беруть понад 100 пацієнтів. За словами Чжана, незабаром у провінції Хунань у центральному Китаї розпочнуть клінічні випробування препарату.

Фавіпіравір (препарат від грипу) випробовували у Шеньчжені, провінція Гуандун на півдні Китаю, участь у випробуваннях взяли 70 пацієнтів.

Початковий результат дослідження показує, що препарат має відносно очевидну ефективність і низькі побічні реакції.

За словами Чжана, за 3-4 дні після лікування у групи, яка приймає препарат, рівень вірус-нуклеїнової кислоти значно вищий, ніж у паралельної групи.

Ремдесівір (розроблений для боротьби з інфекціями Ебола американською фармацевтичною компанією Gilead Sciences) показав досить гарну противірусну активність проти нового коронавирусу на клітинному рівні.

Китайсько-японська лікарня дружби й Інститут Materia Medica при Академії медичних наук Китаю отримали дозвіл на проведення клінічного випробування препарату в понад 10 лікарнях в Ухані, центрі епідемії в провінції Хубей у центральному Китаї.

Рандомізоване подвійне сліпе клінічне дослідження почалося 6 лютого, і близько 66% пацієнтів із COVID-19, включених у дослідження, отримають шанс прийняти противірусний препарат.

У цілому дослідники відсканували понад 70 000 ліків чи з'єднань за допомогою комп'ютерного моделювання і тестів активності ферментів in vitro і відібрали 5000 потенційно ефективних ліків. Потім їх протестували на клітинному рівні проти поширеної коронавирусной інфекції – і для подальших експериментів відібрали близько 100 препаратів, що допомогло вибрати остаточні препарати для клінічних випробувань, сказав Чжан.

Він нагадав, що для лікування важких і критично хворих пацієнтів були прийняті нові продукти і технології – в тому числі, використання плазми крові людей, які одужали. Уже 11 пацієнтів отримували таку терапію плазмою – всі їхні клінічні показники поліпшувалися і не було явних побічних реакцій.

Раніше повідомлялося, що Китай вже тестує вакцини проти коронавірусу.

Нагадаємо, 18 лютого з Китаю евакуюють українців. Кабмін виділив на це 4,5 млн грн.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: