fbpx
Сьогодні
18:29 17 Лют 2020

Гончарук розповів, як уряд захищає працівників

Фото "УП"

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, як уряд захищає працівників.

Про це він написав у телеграм-каналі.

"Уряд захищає людей праці: цивілізовані умови роботи та легальне працевлаштування для українців. Наразі практично кожен 5-й українець працює неофіційно. Найчастіше – у сільському господарстві, оптовій та роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур'єрській діяльності. Ці працівники не захищені. Фактично вони безправні у відносинах з роботодавцем. Легальний ринок праці – це не лише податки до бюджету, а передусім, створення цивілізованих умов праці для людей", – наголошує Гончарук.

Що вже зробили?

Перший етап – інформаційний.

600 інспекторів праці по всій Україні провели особисту роз'яснювальну роботу для понад 180 тис. роботодавців у сфері торгівлі, при цьому, у понад 56 тис. випадках до візитів долучались Пенсійний фонд, Державна податкова служба, Державна служба зайнятості та органи місцевого самоврядування.

Як результат – лише за 2 тижні до ДПС надійшли понад 107 тис. повідомлень про укладення трудових договорів з 202 тис. працівниками. Загальна динаміка працевлаштування у сферах, де проводилась інфокампанія, зросла порівняно до січня 2019-го року на 25,8%.

Другий етап триває – це інспекційна кампанія з 10 по 21 лютого.

Інспектори перевірятимуть роботодавців, що мають потенційно незадекларованих 4 і більше осіб.

"Мета нашого Уряду на 2020-й рік – це +200 тис. нових легальних робочих місць та скорочення пошуку роботи в середньому з 3,6 до 2 місяців. За 5 років — 1 мільйон робочих місць", – підкреслює Гончарук.

Також Гончарук розповів, що банки долучаються до програми 5-7-9% та анонсував навчальний тур для підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: