fbpx
Сьогодні
16:35 17 Лют 2020

Гончарук розповів, що банки долучаються до програми 5-7-9% та анонсував навчальний тур для підприємців

Ще 11 українських банків подали заявки на участь в урядовій програмі для малого і середнього бізнесу "Доступні кредити 5-7-9%".

Про це написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у телеграм-каналі.

"Українці за 2 тижні отримали загалом 27,1 млн гривень за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%". У роботі ще 2500 заявок.

Наразі ще 11 комерційних банків долучаються до програми, тому очікуємо суттєве зростання кількості виданих кредитів".

Згідно зі звітом уряду, відповідні заявки подали ПУМБ, Райффайзен Банк Аваль, ОТП Банк, Альфа-Банк, Правекс Банк, Кредитвест Банк, Міжнародний інвестиційний банк (МІБ), банк "Альянс" (усі – Київ), банк "Львів", Кредобанк (обидва – Львів) та банк "Восток" (Дніпро).

У документі зазначається, що протягом першого тижня зі старту держпрограми (3-7 лютого 2020 року) Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співпрацю з чотирма державними банками: Ощадбанком, Укргазбанком, ПриватБанком і Укрексімбанком (всі – Київ).

"Для підприємців, що не мають застави, уряд розробив окремий механізм — кредитні гарантії. Тобто банк замінює заставу спеціальним фінансовим інструментом. Завершуємо всі юридичні процедури, щоб банки змогли невідкладно налагодити цю роботу.

Також ми цього тижня розпочнемо всеукраїнський навчальний тур для підприємців, які захочуть пройти комплексне безкоштовне навчання з підвищення своїх бізнес-компетенцій.

Жоден українець не повинен отримати відмову лише через низький рівень підготовки. Ця програма — передусім, про підтримку. Уряд надасть її кожному, хто лише починає свій підприємницький шлях до успіху," – повідомив прем'єр.

Докладніше — на сайті: https://5-7-9.gov.ua/

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: