fbpx
Сьогодні
22:27 17 Лют 2020

Facebook банить користувачів за рекламу Telegram-каналів: причина і як розблокувати

Власники українських Telegram-каналів відзначають, що Facebook закриває їм доступ до рекламного кабінету після того, як вони запостили рекламу самого каналу.

AIN.UA дізналося про те, як і чому це може відбуватися.

Що відбувається

Відразу кілька власників українських Telegram-каналів розповіло про те, що після реклами свого каналу в Facebook стикалися з тим, що мережа закривала їм доступ до рекламного кабінету.

Співробітники підтримки Facebook в листуванні не вказували конкретних причин, посилаючись на порушення правил.

За словами Володимира Голуба, який займається просуванням Telegram-каналів в Facebook і Instagram, він кілька разів спостерігав саме таку реакцію мережі:

«Бан не прилітає відразу після публікації кампанії. Кампанія стає на перевірку в чергу, як доходить черга – прилітає бан (від 10 хвилин після публікації і до декількох діб). Чув, що подібні випадки були і у інших власників каналів», – розповідає він.

З подібним явищем зіткнулася і менеджер групи каналів «Блог юриста», «Говорить Україна», «Афіша знижок», яка розповідає про ситуацію анонімно.

За її спостереженнями, Facebook банить у цих випадках за комплексом ознак: сторонній сервіс + клікбейтні заголовки.

Facebook

В чому може бути причина

Хтось із власників каналів вважає, що Facebook може оцінювати таку рекламу як порушення пункту в своїх правилах про те, що посадкова сторінка реклами не повинна схиляти користувача ставити іншу програму.

Таке припущення висловлює, наприклад, екс-видавець AIN.UA, власник каналу «Мені це цікаво» Артур Оруджалієв:

«Я перечитав уважно правила. З натяжкою притягнути за порушення можна дуже багато чого. Навіть на текст на картинках. Але один пункт мене збентежив найбільше – він говорить про те, що посадкова сторінка реклами не повинна змушувати користувача ставити іншу програму. У мене ж там крутилася реклама Telegram-каналів», – пише він.

На думку Максима Зайченко, творця проекту Zaichenko Team, справа дійсно може бути в цьому пункті правил.

Він зазначає, що Facebook часто блокує посилання на Telegram, особливо join-посилання, які змушують користувача відразу підписатися на канал, якщо він перейде по ньому.

Також він пов'язує бани з обсягом трафіку по такій рекламі: «Ті, хто ллють багато трафіку на канали, знають, що є певні пороги за кількістю переходів, після чого посилання Facebook блокує. Наприклад, багато хто говорить, що скоре після 150 000 переходів ваше посилання заблокують», – говорить він.

На думку Володимира Голуба, причина не в зазначеному пункті правил, а в тому, що часто реклама Telegram-каналів будується на клікбейті, і Facebook банить саме за це.

Що робити, якщо рекламний кабінет заблокували

Власники та адміністратори каналів радять вирішувати цю проблему через підтримку.

«Потрібно розуміти, що руками ніхто вашу рекламу не перевіряє, для цього є спеціальний алгоритм. Як і у випадку з перевіркою кампанії читати ваше звернення буде не жива людина, а теж спеціально навчений алгоритм. Тому потрібно писати звернення на англійській і обов'язково згадати про порушення своїх прав, дискримінацію та інше», – радить Голуб.

Приклад такого звернення:

обращение в Facebook

За його словами, в 90% випадків після такого звернення алгоритм розблокує рекламний кабінет протягом доби.

Він сам таким чином розблокували вже 7 акаунтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: