fbpx
Сьогодні
21:27 17 Лют 2020

Держекоінспекція зробила 6 висновків щодо Понінківської фабрики

Державна екологічна інспекція зробила 6 висновків щодо Понінківської фабрики.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов.

"Сьогодні відбувся захід щодо екологічної ситуації навколо Понінківської фабрики. За результатами можу констатувати:

1. Єдиний керівник територіального органу ДЕІ, якого я не бачив – це голова Хмельницької ДЕІ. Людина з самого початку зайняття мною посади ховається то у відпустці, то на лікарняному. Після сьогоднішньої зустрічі ми знайшли спосіб зробити це місце вакантним. Незабаром буде оголошений конкурс на посаду.

2. У квітні у фабрики закінчується дозвіл на спецводокористування. Зі своєї сторони будемо клопотати про не продовження цього дозволу. Держава має діяти так само і не йти на зустріч недобросовісним підприємствам-забруднювачам.

3. Можливо вам це здасться дивним, але навіть директор фабрики не зміг назвати її власника. Як так може бути? Я знаю. Власник ховається в офшорній юрисдикції, бо боїться відповідальності. І буде труїти людей, допоки зможе.

4. Усі документи по фабриці плануємо передавати до правоохоронних органів і подавати позов до суду про застосування заходів реагування у вигляді призупинення діяльності підприємства. Так вже далі не може продовжуватись.

5. Територіальному органу ДЕІ поставив завдання, щоб на місці завжди був черговий інспектор. Скиди, як правило, відбуваються вночі, а тому сенсу брати аналізи зранку вже не має. Максимум протягом двох-трьох годин.

6. Також закликаю місцевих активістів і всіх небайдужих, по-перше, подаватись для участі у конкурсах, по-друге, ставати громадськими інспекторами", – каже Фірсов.

Читайте також розслідування "Рубрики" про те, як картонно-паперова фабрика на Хмельниччині забруднює притоки Дніпра

Раніше він оприлюднив список неофіційних кураторів у Держекоінспекції.

Нагадаємо, голова Державної екологічної інспекції назвав критерії відбору працівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: