fbpx
Сьогодні
20:12 17 Лют 2020

Держагентство спорту очолив Левчук: що про нього відомо

У понеділок, 17 лютого, стало відомо, що новостворене Державне агентство спорту очолить Сергій Левчук — президент Української федерації карате.

Він переміг у відкритому конкурсі на посаду голови агентства серед 27 кандидатів, повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, пише НВ.

Хто такий Сергій Левчук

На момент призначення Сергій Левчук очолював Українську федерацію карате. Він стояв у витоків створення організації в 2009 році та її реєстрації офіційним представником Всесвітньої федерації карате (у 2012 -му).

У 90-ті останній ботанік на математичному мав здати на білий пояс. Це була життєва необхідність
Тоді в інтерв'ю Асоціації спортивних журналістів він розповідав, що і сам раніше займався карате — з 1988 року.

«Все, що мало назву "карате", мене притягувало, потім почав цікавитися філософією. А вступивши до Чернівецького університету на факультет прикладної математики, я знайшов підтримку, адже дуже багато студентів займалися карате, — розповідав Левчук. — Згадуючи буремні 90-ті, менше, ніж по п'ять, боялися ходити. Почався, так би мовити, бум на бойові мистецтва. Останній ботанік на математичному мав здати на білий пояс. У нас в гуртожитку жили переважно хлопці та групи були по 90 осіб. Можу сказати, що це була життєва необхідність. Таким чином, з'явилися друзі, а більшість з них у різний час переїхали до Києва. Хочу сказати, що наша команда сформувалася ще в ті часи, ми разом навчалися».

Сергій Левчук

Левчук переїхав до Києва наприкінці 90-х — «на практику до Києво-Могилянської академії». «Ми створили клуб у 2000-му році, але карате було як хобі, бо треба було заробляти гроші, вели бізнес-проекти… Але в Україні назріла така ситуація, яка гнітила і змушувала провести певну реформу [в спорті]», — пояснював Левчук свою мотивацію створити федерацію.

Рік тому, у лютому 2019 року Сергія Левчука обрали до складу виконавчого комітету Європейської федерації карате.

«Це великий успіх та визнання прогресу українського карате на міжнародній арені», — заявив тоді Левчук. На той момент федерація обʼєднувала понад 120 клубів та близько 30 тисяч спортсменів і тренерів у 23-х областях України та Києві. УФК є офіційним представником в Україні Всесвітньої федерації карате.

Відомо, що у вересні 2017 року Левчук приєднався до складу партії Народний рух України. «Сергій не лише послідовний борець за реформу спорту, а й сильний менеджер — при ньому федерація зросла з 17-ти до 116-ти клубів і ми стали вигравати серйозні змагання», — відзначили тоді про нього в НРУ.

Згодом виконував обов'язки голови Київської обласної організації Народного руху.

Сам Левчук так прокоментував свою участь у політиці в лютому 2018 року: «Ми команда людей, які вважають, що ми можемо щось в цій країні змінити, незважаючи на зневір'я, відсутність реальних змін і реформ, на те, що українські політики вже стільки разів обманювали українське суспільство і ми добре розуміємо ставлення людей до політики та партій. Ми спробуємо будувати нову чесну історію. Як це в нас вийде — покаже час».

Левчук про свою участь у діяльності Народного руху України (лютий 2018):

З виступу в "УкрІнформ"

Сергій ЛЕВЧУК: "Єдиний спосіб імплементувати зміни в державі, це – влада. Будемо будувати нову, чесну історію".

Posted by Народний Рух України on Thursday, February 15, 2018

Після Революції гідності Левчук був серед групи фахівців, які запропонували новоствореному уряду модель реформи спорту.

Міністром спорту тоді було призначено Дмитра Булатова, який 14 лютого 2020 року написав на сайті LB.ua колонку на підтримку призначення Левчука очільником Державного агентства спорту.

Булатов стверджує, що очільник федерації карате «зарекомендував себе як послідовний спортивний демократ».

«З федерації він зробив сучасну спортивну структуру, яка об'єднала команду однодумців […]. Має дві вищі освіти — прикладна математика та фізичне виховання […], є досвід роботи в бізнесі, володіє англійською мовою, — пише про Левчука Булатов. — Він добре знає, що і як працює у державній спортивній системі. […] До речі, свого часу Левчук розглядався як кадровий резерв на позицію керівника по неолімпійських видах спорту — бо тоді карате ще не отримало олімпійський статус».

Булатов також нагадав, що Сергій Бубка, президент НОК України, відзначив Українську федерацію карате зразковою моделлю сучасної спортивної федерації.

На сайті Української федерації карате вже привітали Левчука з призначенням

«Ми горді, що саме нашого керівника, який довів свою управлінську ефективність, побудувавши одну з найуспішніших спортивних федерацій та вивів карате України на Олімпійські Ігри в Токіо 2020, обрано на цю відповідальну посаду, — йдеться у повідомленні. — Віримо у ваш управлінський досвід та спроможність вивести український спорт та фізичну культуру на якісно новий рівень».

І знову перемога!Новий Рік щедрий на нові здобутки:) Щойно Міністр культури, молоді та спорту України Володимир…

Posted by Ukrainian Karate Federation on Monday, February 17, 2020

Що робитиме Левчук на посаді голови Державного агентства спорту

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вже назвав головні пріоритети новоствореної агенції:

  • якісна підготовка до Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо;
  • реформа спорту;
  • підготовка та проведення чемпіонатів Європи з художньої гімнастики та бадмінтону, що пройдуть цього року в місті Києві;
  • забезпечення якісної та прозорої роботи Укрспортзабезпечення та системи закупівлі спортивного інвентарю;
  • будівництво сучасної спортивної інфраструктури для збільшення кількості міжнародних змагань та людей, що займаються фізичною активністю;
  • будівництво нових об'єктів спортивної інфраструктури Олімпійського навчально-спортивного центру Конча-Заспа;
  • створення та функціонування системи змагань шкільних та студентських ліг;
  • реалізація проекту «гроші ходять за дитиною» в ДЮСШа з пілотним проектом у Маріуполі;
  • діджиталізація спортивної сфери: створення єдиних електронних реєстрів спортивних змагань, тренерів, спортсменів та спортивних об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: