fbpx
Сьогодні
08:50 16 Лют 2020

Зеленський запросив Трампа в Україну: Я готовий прийняти його швидше, ніж він мене

Фото dw.com

Президент України Володимир Зеленський запросив американського лідера Дональда Трампа відвідати нашу країну з візитом.

Таку заяву він зробив під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Зеленський висловив упевненість, що його візит до США відбудеться. При цьому глава держави хоче, щоб він був змістовним.

"Я впевнений, що це (візит до США, – ред.) відбудеться. Ви просто занадто далеко від нас знаходитеся. Під час останньої зустрічі з Майком Помпео я говорив, що дуже б хотів, щоб мій візит до США був чимось особистим для двох країн, з якимось дуже важливим результатом, з чимось вигідним для обох країн", – зазначив він.

За словами Зеленського, після "Санта-Барбари" з імпічментом Дональда Трампа, йому б хотілося почати відносини з США "з чистого аркуша".

"Після всіх цих серій я хочу приїхати, з чистого аркуша почати наші відносини, і щоб ми домовилися, підписали якісь контракти, домовилися про стратегічні і інвестиційні речі. Давайте підготуємо пакет цих документів і зустрінемося. Тому зараз м'яч на стороні президента США" , – наголосив він.

"Але ми завжди раді бачити всіх в Україні, тому я запрошую президента Трампа до Києва. Я готовий його прийняти швидше, ніж він мене", – пожартував глава держави.

Раніше повідомлялося, що у Мюнхені Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США.

Нагадаємо, за словами Помпео, для нової зустрічі Зеленського і президента США Дональда Трампа необхідний значний прогрес і команди президентів це обговорюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: