fbpx
Сьогодні
21:28 16 Лют 2020

У Раді назвали головного законотворця

Лідер "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що близько 75% законопроєктів у парламент ІХ вносить Кабінет Міністрів України. За його словами, саме уряд здійснює економічні зміни, тож йому потрібні і законодавчі зміни правил гри.

Мова про те, хто найбільше законопроєктів вносить у Раду вперше зайшла під час розмови з європейським послом, розповів Давид Арахамія в ефірі телеканалу "Прямий".

"Мене запитав посол європейський, який у нас відсоток законів, які подає Кабмін, а не генерує сама Верховна Рада. Ми пішли і порахували, а потім я повернувся зі статистикою. Здається, тоді 75% було", – розповів депутат.

За його словами, посол тоді навіть похвалив українських політиків. Мовляв, це дуже крута статистика, коли саме уряд генерує законодавчі ініціативи.

"Саме Кабмін робить якісь зміни, йому потрібні якісь зміни правил гри, і це прописано в законах. А коли депутати самі вирішили, що давайте просто, наприклад, якусь соціальну хрінь зробимо, – вони навіть не порахували, скільки це додаткових може бути витрат з бюджету і таке інше", – пояснює Давид Арахамія.

Як наслідок, розповідає парламентар, виникає розбалансованість бюджету, яка зі свого боку впливає на відносини з партнерами та кредиторами. Арахамія навіть порівняв цю ситуацію з популярною байкою "Лебідь, Рак і Щука", коли усі троє тягнули віз у свій бік.

Також Арахамія пояснив, як ухвалювалося рішення про відставку Богдана.

Раніше Зеленський звільнив із посади керівника Офісу президента Андрія Богдана й призначив на цю посаду Андрія Єрмака, який раніше обіймав посаду помічника президента.

Арахамія  прокоментував зміну глави Офісу президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: