fbpx
Сьогодні
21:03 16 Лют 2020

Ринок землі: Корнієнко заявив, що 90% фракції "Слуги народу" підтримують законопроєкт

Лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що більшість депутатів фракції вирішили підтримати запуск ринку землі.

Про це він сказав LB.ua перед з'їздом партії.

Він нагадав, що у фракції існує правило: якщо 70% підтримують законопроєкт, то вся фракція повинна проголосувати. "Там було більш ніж 70%, там було 90%", – сказав Корнієнко. У "Слуги народу" у Верховній Раді 248 депутатів, 90% – це 223 голоси.

Корнієнко не відповів, чи означають його слова те, що в Раді є достатня кількість голосів за введення ринку землі.

"Ми не говоримо категоріями, є голоси чи ні. У нас є позиція фракції, і є підтримка цієї позиції більшістю депутатів. Як відбуватиметься голосування, залежить від багатьох чинників, зокрема від гігієнічно-побутового чинника. Якщо це буде о третій годині ночі – буде складніше зібрати депутатів. Якщо в робочому порядку – ну, легше, так. Плюс цього тижня три або чотири людини їдуть до Парламентської асамблеї ОБСЄ. Вони-то за землю, – Потураєв, наприклад, взагалі адепт", – сказав Корнієнко.

Корнієнко також висловив сподівання, що опозиція погодиться прискорити розгляд законопроєкту.

"Парламент не може три місяці розглядати одне питання у країні, що воює… Ми подивилися на реальну швидкість – 218 поправок за два дні. Якщо подивитися за годинами – це приблизно 60-70 правок за годину. Далі математика все одно приводить нас до 3-5 пленарних тижнів", – сказав він.

Нагадаємо, що 6 лютого з затримкою і після бійки Рада почала розгляд у другому читанні законопроєкту №2178-10 про ринок землі.

Арахамія вважає, що Рада голосуватиме за ухвалення у другому читанні та в цілому законопроекту про ринок землі сільськогосподарського призначення в середині квітня, прогнозує голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.
Наразі розглянуто 216 поправок до земельного законопроекту з 4018.

Депутати продовжать роботу над законопроектом наступного пленарного тижня 18-21 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: