fbpx
Сьогодні
15:18 15 Лют 2020

Зеленський зустрівся зі Столтенбергом: Реформи, над якими ми працюємо, наближають Україну до НАТО

Фото ОПУ

На полях Мюнхенської конференції з питань безпеки відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Глава держави подякував за незмінну солідарність Альянсу з Україною, підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень нашої країни.

«Реформи, над якими ми працюємо, наближають Україну до НАТО. Ми модернізуємо сектор безпеки й оборони країни відповідно до стандартів Альянсу», – наголосив Володимир Зеленський.

Окремо Президент відзначив продовження виконання відповідних річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО, які є ефективним інструментом системних перетворень у країні. Було порушено питання надання Альянсом Україні статусу партнера з розширеними можливостями.

Єнс Столтенберг зазначив, що очікує додаткової допомоги України в міжнародних місіях, і наголосив, що бачить прогрес у досягненні миру завдяки відновленню Нормандського формату.

Сторони обговорили виконання домовленостей після зустрічі «Нормандської четвірки» в Парижі 9 грудня 2019 року та ситуацію на Донбасі.

Раніше Зеленський в Мюнхені назвав війну в Україні "війною в Європі" та виключив прямі переговори з бойовиками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: