fbpx
Сьогодні
11:08 15 Лют 2020

Поїздка в Оман: у НАЗК прояснили ситуацію з перевіркою декларації Зеленського

Фото ОП

Національне агентство з запобігання корупцію спростувало інформацію про перевірку електронної декларації президента Володимира Зеленського, спростувавши заяву народного депутата від "Європейської Солідарності" Олексія Гончаренка.

У відомстві уточнили, що перевіряють своєчасність подання главою держави повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

"НАЗК не проводить перевірку декларації президента України. Національне агентство скерувало запити до відповідних органів з метою витребування документів, необхідних для проведення контролю своєчасності повідомлення про суттєві зміни в майновому стані президентом України Зеленським В. О.", – йдеться в повідомленні НАЗК, поширеному увечері в п'ятницю, 14 лютого.

У відомстві пояснили, що процедура витребування документів необхідна для прийняття рішення про проведення перевірки своєчасності повідомлення про суттєву зміну в майновому стані. А також підкреслили, що ця процедура не має стосунку до аналізу електронної декларації суб'єкта.

"Процедура повної перевірки здійснюється по відношенню до щорічних декларацій, декларацій перед звільненням і декларацій після звільнення", – уточнили в НАЗК.

"Витрати, здійснені суб'єктом декларування в 2020 році, підлягають декларуванню під час наступної кампанії з надання щорічних декларацій з 1 січня по 1 квітня 2021 року", – додали у відомстві.

У Нацагенстві повідомили, що президент Зеленський не подавав декларацію на 2019 рік: у нього ще є час до 1 квітня.

НАЗК не проводить перевірку декларації Президента УкраїниНаціональне агентство направило запити до відповідних органів…

Posted by Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК on Friday, February 14, 2020

Олексій Гончаренко стверджував, що НАЗК проводить перевірку декларації Зеленського у зв'язку з тим, що президент не вніс до неї відомості про витрати на поїздку до Оману в січні. До такого висновку депутат дійшов, ознайомившись з відповіддю НАЗК на свій запит. Однак у документі також йшлося про перевірку своєчасності повідомлення про суттєву зміну в майновому стані, а не про аналіз декларації.

НАЗК начало проверку, почему Зеленский не внес в декларацию расходы на поездку в Оман. Ранее Богдан сообщил, что эта…

Posted by Олексій Гончаренко on Thursday, February 13, 2020

Читайте також:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: