fbpx
Сьогодні
21:08 14 Лют 2020

Зеленський в Омані: телеканал "UA:Перший" нагадав ОПУ про незаконність цензури

"Суспільне" нагадало Офісу президента, що, згідно з законодавством, забороняється втручання держорганів у діяльність НСТУ для встановлення цензури, контролю й впливу на зміст інформації.

Про це сказано у повідомленні на сайті "Суспільного".

Раніше Офіс президента закликав телеканал звернути увагу, що в його ефірі поширюють "інформацію, яка не відповідає дійсності". Йдеться про сюжет програми "Схеми: корупція" в деталях про візит президента Володимира Зеленського в Оман.

"Суспільний мовник дякує за рекомендацію і, користуючись нагодою, нагадує Офісу Президента, що згідно зі статтею 3 Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" забороняється втручання державних органів та органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій у діяльність НСТУ з метою встановлення цензури, попереднього контролю та незаконного впливу на зміст інформації, що поширюється Суспільним телебаченням і радіомовленням України", — сказано в заяві.

На "Суспільному" заявили, що ніколи не було підстав сумніватися в професіоналізмі колег-журналістів, які роблять програму "Схеми: корупція в деталях".

Також мовник заявив, що підтримує намір Офісу президента подавати в суд з метою спростування інформації, адже саме такий спосіб вирішення конфліктів — найбільш прийнятний в демократичному суспільстві.

Раніше  "Схеми" відреагували на заяву ОПУ про позов до суду через розслідування про поїздку Зеленського в Оман.

Нагадаємо, за даними програми "Схеми", секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев відвідував Оман в той час, коли там з робочим візитом перебував президент України Володимир Зеленський.

Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель написала, що президент ніколи не зустрічався з секретарем Радбезу Росії.

Новий голова ОП Єрмак теж прокоментував розслідування журналістів про візит Зеленського в Оман.

Офіс президента назвав матеріал брехнею від початку до кінця і вирішив судитися з журналістами.

У Кремлі також прокоментували сюжет "Схем" про Зеленського і Патрушева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: