fbpx
Сьогодні
09:38 14 Лют 2020

Зеленський має намір проводити щомісячні зустрічі з бізнесом

Фото ОПУ

Володимир Зеленський запропонував проводити щомісячні зустрічі з бізнесом, повідомила виконавчий директор Союзу українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова за підсумками зустрічі 13 лютого.

"Під час зустрічі відбулася конструктивна розмова, всім представникам бізнесу вдалося висловити ключові тези і пропозиції, отримати перший зворотний зв'язок, зафіксувати проблемні питання. Домовилися, що до наступної зустрічі за місяць бізнес-асоціації також підготують пропозиції, які допоможуть прискорити зростання економіки", – сказала Глазкова "Інтерфаксу" після зустрічі бізнесу з президентом.

"Йшлося про інвестиції. Ми підкреслили, що важливо пам'ятати також про внутрішні інвестиції, про той бізнес, який вже працює в країні. Створювати і для його розвитку умови. За нашими підрахунками, найбільші наші компанії з 2015 року інвестували майже $ 2,5 млрд . За минулий рік – $490 млн", – зазначила Глазкова.

Темами діалогу бізнесу з президентом стали податкова політика держави, інфраструктура, трудове законодавство, земельна реформа.

"Для нас важливо знижувати навантаження на фонд оплати праці, шукати моделі, які спростять адміністрування і саму процедуру сплати податків. Ми згадали про податок на виведений капітал. Президент сказав, що особисто він за цю ідею, але необхідні підрахунки з Мінфіном – це не нова риторика", – прокоментувала голова СУП.

За її словами, бізнес привітав напрацювання змін до трудового законодавства. На думку бізнес-спільноти, цей законопроект сучасний, підтримує нинішні вимоги до праці.

"Ми торкнулися також законопроекту 1210, прийнятого у другому читанні і який надійшов на підпис президента. Але ніхто з присутніх бізнес-асоціацій не бачив остаточної версії. Фінальна версія зараз на вичитуванні в Офісі президента", – підкреслила Катерина Глазкова.

На думку представників СУП, обіцяне зростання економіки на 7% ВВП на рік вже не виходить.

"Очевидно, що прийнятих на сьогодні заходів недостатньо і потрібно шукати нові або додаткові драйвери зростання. І ось тут важливо: податкова реформа – зниження тиску на фонд оплати праці, податок на виведений капітал, трудове законодавство, земельна реформа і інфраструктура", – підкреслила Глазкова.

Президент 13 лютого провів зустріч у вузькому форматі з представниками Союзу українських підприємців, Європейської бізнес-асоціації та Американської торговельної палати.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: