fbpx
Сьогодні
11:32 14 Лют 2020

Вітренко подав до суду через невиплату премії "Нафтогазом" за перемогу в арбітражі

Юрій Вітренко

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко подав позов до Печерського суду Києва у зв'язку з невиплатою йому премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над "Газпромом".

Про це він заявив в ефірі програми "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший", передає "Інтерфакс".

"Я вимагаю виконання "Нафтогазом" зобов'язань за трудовим договором – виплати зарплати. Ця премія – частина зарплати за українським законодавством, вона прописана в моєму трудовому договорі і тому повинна була автоматично бути виплачена 30 грудня", – сказав він.

Вітренко пояснив, що раніше пропонував керівництву компанії країни варіанти щодо цієї премії, проте будь-яка реакція на них відсутня.

"Я сподіваюся, що рішення буде справедливим, ніхто туди (в суд) телефонувати не буде", – зазначив виконавчий директор.

У середині січня Вітренко запропонував політичному керівництву віддати премію безпосередньо українцям, "заради яких досягав я таких екстраординарних результатів".

Голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв пропонує приватизувати держкомпанію, аби закінчити дискусії щодо виплати премій та зарплат.

Топ-менеджмент "Нафтогазу" має отримає премію в розмірі 1% від 2,9 мільярда доларів, які виплатив Україні російський "Газпром". Згідно з рішенням наглядової ради, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів – 1% від суми виграшу у суперечці з "Газпромом". У 2018 році було виплачено 20 млн доларів.

На переговорах про транзит газу, які пройшли у Мінську, Росія погодилася виплатити України 3 мільярди доларів боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Пізніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що уряд звернувся до кожної наглядової ради держпідприємств із проханням утриматися від виплат великих премій.

Уряд веде переговори із наглядовими радами, щоб вирішити питання премій за уже підписаними контрактами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: