fbpx
Сьогодні
23:18 14 Лют 2020

УЄФА: "Манчестер Сіті" на два сезони усунено від участі в єврокубках

Англійський футбольний клуб "Манчестер Сіті" на два сезони усунено від участі у клубних змаганнях під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Про це 14 лютого повідомляє сайт організації.

Клуб має бути усунено від єврокубків у сезонах 2020/2021 і 2021/2022, а також він мусить заплатити штраф €30 млн.

"Узявши до уваги всі свідчення, Арбітражна палата встановила, що футбольний клуб "Манчестер Сіті" припустився серйозних порушень правил клубного ліцензування та фінансового fair play УЄФА, завищивши доходи від спонсорства у своїй бухгалтерії й у звітах про беззбитковість, поданих до УЄФА у 2012–2016 роках. Арбітражна палата встановила, що з порушенням регламенту клуб не сприяв розслідуванню цієї справи інстанцією УЄФА з фінансового контролю клубів", – ідеться в повідомленні.

Слухання щодо "Манчестер Сіті" відбувалися 22 січня, висновки зробили зараз.

У клубу є можливість оскаржити рішення у Спортивному арбітражному суді.

"Якщо футбольний клуб "Манчестер Сіті" скористається цим правом, повного формулювання мотивованого рішення Арбітражної палати не буде опубліковано, поки не буде опубліковано остаточної постанови арбітражного суду… На цьому етапі УЄФА утримається від подальших коментарів щодо цього рішення", – зазначили у Союзі європейських футбольних асоціацій.

У поточному єврокубковому сезоні "Манчестер Сіті" грає в Лізі чемпіонів, де дійшов до 1/8 фіналу. На цій стадії команда зіграє проти іспанського клубу "Реал" (Мадрид).

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: