fbpx
Сьогодні
19:03 14 Лют 2020

"Схеми" відреагували на заяву ОПУ про позов до суду через розслідування про поїздку Зеленського в Оман

Журналісти проєкту "Схеми" у відповідь на погрози Офісу президента судовим позовом за матеріал про візит Володимира Зеленського до Оману заявили, що чекають на текст позову, щоб побачити, що саме в їхньому матеріалі вважає неправдою президент України

Позицію "Схем" виклала у Facebook журналістка Наталія Седлецька.

"В Офісі президента заявили, що інформація у ньому "цілком і повністю не відповідає дійсності", що в сюжеті "все від початку до кінця неправда". Заявили, що будуть позиватися до суду на нашу редакцію. Ми чекаємо на цей документ. Можливо, з позову ми зрозуміємо, що конкретно з озвученого в сюжеті, на думку ОП, є неправдою? Що Зеленський був в Омані? Що він повертався чартерним бортом 9H-VJN? Що саме цим бортом туди напередодні прилетів Патрушев з Москви? Що в Омані із Зеленським був Андрій Єрмак?" – написала Седлецька.

Щодо можливої зустрічі Зеленського з головою Радбезу РФ Миколою Патрушевим, яку в ОПУ заперечують, журналістка наголосила, що в матеріалі не йдеться про факт такої зустрічі. Натомість Седлецька нагадала, що саме ОПУ висував різні версії причин візиту Зеленського до Оману.

"Якщо ж у ОП хочуть спростувати зустріч Патрушева та Зеленського – то по-перше, у матеріалі немає тверджень про те, що така зустріч відбулась. По-друге, позиція Офісу президента була повною мірою представлена у сюжеті. Більше того, від початку у всій історії з Оманом саме Офіс президента не договорював, приховував та навіть, свідомо чи ні, дезінформував суспільство. То відпустка, то робочий візит, якщо відпустка – навіщо у ній Єрмак, якщо відрядження – чому таємне, "Зеленський терміново вилітає" – а вилітає тільки через 10 годин і так далі. Навіть така, здавалось би, дрібниця як президентський штандарт на Банковій, який був піднятий. Що мало сигналізувати громадянам про присутність глави держави в межах країни. Хоча він був за кордоном", – зазначила Седлецька.

Крім того, журналістка звинуватила ОПУ в тиску на суспільного мовника.

"Також через вихід нашого матеріалу Офіс президента дозволив собі зробити публічний сигнал-застереження Суспільному мовнику, що важко тлумачити інакше, аніж тиск та втручання в редакційні справи. Держава справді фінансує Суспільного мовника. Держава – тобто громадяни України, а не конкретний президент, Кабмін чи Верховна Рада. І тому, коли конкретному президенту, міністру чи депутату не подобається, що транслює Суспільний мовник, це не означає, що він має право на нього публічно тиснути", – наголосила Седлецька.

Позиція редакції «Схем» щодо розслідування «Оманлива відпустка»Вчора ми опублікували матеріал про невідомі раніше…

Posted by Natalie Sedletska on Friday, February 14, 2020

Нагадаємо, за даними програми "Схеми", секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев відвідував Оман в той час, коли там з робочим візитом перебував президент України Володимир Зеленський.

Прес-секретар Зеленського Юлія Мендель написала, що президент ніколи не зустрічався з секретарем Радбезу Росії.

Новий голова ОП Єрмак теж прокоментував розслідування журналістів про візит Зеленського в Оман.

Офіс президента назвав матеріал брехнею від початку до кінця і вирішив судитися з журналістами.

У Кремлі також прокоментували сюжет "Схем" про Зеленського і Патрушева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: