fbpx
Сьогодні
18:42 13 Лют 2020

Зеленський хоче отримувати інформацію щодо ситуації в Криму безпосередньо від людей, які там живуть

Володимир Зеленський обговорив з постійним представником Президента України в Автономній Республіці Крим Антоном Кориневичем та його заступницями Дар'єю Свиридовою та Тамілою Ташевою нагальні проблеми українців з окупованого півострова.

Про це пише Офіс Президента.

На початку зустрічі Глава держави попросив керівників Представництва в АР Крим проінформувати, яку допомогу він як Президент може надати в поточній роботі. Володимир Зеленський зауважив, що хотів би отримувати інформацію щодо ситуації на Кримському півострові безпосередньо від людей, які там перебувають.

«Якщо не своїми очима, то очима людей, які живуть у Криму. Щоб вони давали нам інформацію і щоб ми могли через вас її отримувати», – сказав він.

Президент України повідомив, що у Херсонській області планується побудувати містечко для переселенців з Криму, серед яких – понад 500 сімей кримських татар. Відповідних домовленостей досягнуто під час його зустрічі з Президентом Туреччини.

«Ми хочемо побудувати таке містечко. Цього року ми маємо почати це робити. З вашого боку потрібні комунікація та контроль», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, за його словами, на контрольному пункті в'їзду-виїзду «Чонгар» на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом буде створено спеціальний хаб з розвиненою інфраструктурою для комфортного перетину українцями КПВВ, побудовано якісні дороги та забезпечено транспортне сполучення.

Зеленский Кориневич

Фото ОП

«Моя ідея в тому, щоб вони побачили, як ми ставимося до людей, до кримчан. Ти приїздиш, а тут – «місто-сад». Відчуваєш різницю, адже тут все на вищому рівні: заправка, школа, дитсадок, будинки», – зазначив Президент і закликав Антона Кориневича стати рушієм цього проекту.

Володимир Зеленський також зробив акцент на важливості реалізації програми, яка спрощує процедуру навчання дітей з окупованих територій в українських закладах вищої освіти.

«Щоб одразу на КПВВ вони отримували всі документи та знали про можливість вступити до будь-якого вишу», – зазначив Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: