fbpx
Сьогодні
17:03 13 Лют 2020

Загороднюк зустрівся з міністром оборони Канади: що обговорили

Міністр оборони України Андрій Загороднюк зустрівся з Міністром національної оборони Канади Харджитом Сінгхом Сейджжаном.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні провели прекрасну зустріч із канадцями – нашими великими друзями та лобістами України на міжнародній арені. Із Міністром національної оборони Канади Харджитом Сінгхом Сейджжаном обговорили ситуацію на сході України і заходи, які вживаются аби спинити російську агресію. Наші погляди повністю співпадають: найдієвішим інструментом протидії агресії є реформування українського війська за стандартами НАТО та підвищення спроможностей ЗСУ", – заявив Загороднюк.

Загороднюк зустрівся з міністром оборони Канади

Також вони підбили підсумки співробітництва між відомствами.

"Наведу кілька цифр, які яскраво ілюструють стан співпраці. У 2015-2020 роках канадці підготували більше 6700 наших військовослужбовців. Ще 800 українських воїнів успішно закінчили канадські військові навчальні заклади. Зараз в Україні працюють 150 канадських інструкторів.

Ця країна також активно допомагає українським військовим медикам. Наші друзі з Канади передали нам мобільний польовий шпиталь та чотири реанімобілі. А зараз у Київському військовому шпиталі працюють лікарі-волонтери з Країни кленового листа.

Дякуємо колегам за постійну та всебічну підтримку. Будемо і далі продовжувати дружні та партнерські відносини", – резюмує Загороднюк.

Нагадаємо, що Загороднюк у Штаб-квартирі НАТО домовився про спеціальну тренінгову місію для ВМС ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: