fbpx
Сьогодні
17:43 13 Лют 2020

У НАТО визнали переваги приєднання України до програми Партнерства розширених можливостей, - Загороднюк

У НАТО визнали переваги приєднання України до програми Партнерства розширених можливостей (Enhanced Opportunity Partnership).

Про це заявив Міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"Другий день візиту. Під час спеціально організованого нашими канадськими друзями робочого сніданку в штаб-квартирі Альянсу, в невимушеній атмосфері обговорили з Генсеком НАТО і міністрами оборони держав Альянсу програму змін у оборонному секторі України. Нагадаю, що перебіг оборонної реформи високо оцінили наші іноземні радники під час зустрічі представників Комітету реформ Міноборони з Північноатлантичною радою", – каже він.

Загороднюк зазначив, що Україна досягла значного прогресу у впровадженні стандартів НАТО і вже сьогодні цілком відповідає військовим критеріям, необхідним для приєднання до програми Партнерства розширених можливостей (Enhanced Opportunity Partnership).

"Приємно відчувати, що наші друзі з НАТО згодні з тим, що приєднання нашої держави до цієї Програми стало б ключовим елементом у посиленні Європейської безпеки та поглибленні співпраці. Нам є що запропонувати НАТО. Тому, маючи нагоду, українська сторона ще раз звернулася з проханням розглянути заявку на участь у Програмі та підтримати це рішення", – заявив міністр.

Зазначимо, що Загороднюк зустрівся з міністром оборони Канади.

Нагадаємо, що Загороднюк у Штаб-квартирі НАТО домовився про спеціальну тренінгову місію для ВМС ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: