fbpx
Сьогодні
18:30 13 Лют 2020

У МВФ не стали називати дату затвердження нової кредитної програми для України

У Міжнародному валютному фонді (МВФ) повідомили, що продовжують консультуватися з українською владою щодо подальшої співпраці, однак відмовилися назвати дату, коли рада директорів фонду затвердить кредитну програму на 5,5 мільярда доларів.

Про це передає hromadske.ua.

«Зараз йде дуже активний діалог. Конструктивні дискусії продовжуються», — повідомив представник МВФ Джеррі Райс під час брифінгу 13 лютого.

За словами Райса, майбутня співпраця МВФ з Україною буде ґрунтуватися на посиленні верховенства права, боротьбі з корупцією, підвищенні конкуренції, відкритті ринків, зниженні ролі олігархів в економіці, посиленні незалежності національного банку та стабільній фіскальній політиці.

Однією з причин того, що нову кредитну програму МВФ з Україною ще не затвердили є те, що українська влада досі не виконала попередніх умов, які їй поставили у фонді. Серед них — ухвалення законопроєкту, який має унеможливити повернення ПриватБанку колишнім власникам. Наразі цей законопроєкт не розглядали навіть у першому читанні. Почати розглядати його депутати зможуть лише після того, як закінчать голосування за законопроєкт про ринок землі, розглянувши всі 4018 правок до нього: це може зайняти декілька місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: