fbpx
Сьогодні
15:26 13 Лют 2020

ПЦУ закликала святкувати День святого Валентина 12 серпня і пояснила, що за помилка в легенді

У Православній церкві України вказали, що пам'ять святого Валентина відзначається і в католицькій, і в православній традиціях, однак у різні дати.

Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

Як пояснюють, католики вшановують пам'ять святого Валентина 14 лютого (однак не у загальному календарі, де цього дня вшановують святих Кирила і Мефодія, а в «Римському мартиролозі», де вказані місцеві дні пам'яті), а православні — 12 серпня.

Крім того, у ПЦУ наголосили, що свято, яке відзначають 14 лютого як день закоханих, насправді "не відповідає фактам з реального життя святого Валентина".

"Відповідно до однієї з найпопулярніших легенд, святий Валентин "вінчав закохані пари попри заборону жорстокого імператора Клавдія II"… Однак ця легенда містить значну помилку в хронології подій, адже за часів життя святого Валентина у III столітті взагалі ще не існувало особливого обряду церковного вінчання", — уточнили в ПЦУ.

Додають, що тоді церква вважала законним той шлюб, що "укладався відповідно до громадянських законів і який закріплювався християнами через спільне причастя та оголошення перед членами громади".

Православна церква, як уточнюють, вшановує кілька святих з ім'ям Валентин. Ймовірно, що святий, який згадується у масовій культурі 14 лютого, відомий у церковному календарі як святий Валентин Інтерамський (Італійський). Він, ймовірно, жив в італійському місті Терні у III столітті й був страчений 269 року.

"Ми, у Православній церкві України, закликаємо присвячувати правдивій любові кожен день, виявляючи її до ближніх у своїх благих справах, замість того, щоби дарувати символічні матеріальні подарунки один раз у році", — додали у церкві.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: