fbpx
Сьогодні
19:25 12 Лют 2020

Убивця сестри правозахисниці Ноздровської вийшов на волю

Дмитро Россошанський, який дістав сім років позбавлення волі за вбивство сестри активістки Ірини Ноздровської Світлани Сапатинської, вийшов на волю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила громадська активістка Лідія Гончаренко.

За її словами, зараз у Касаційному кримінальному суді має відбутися засідання щодо Россошанського.

Гончаренко наголошує, що не зрозуміло, у який спосіб убивця сестри активістки вийшов на волю.

"Два суди, обухівський і апеляційний, винесли ухвали: сім років ув'язнення без права амністії. Який суд якого райцентру випустив убивцю?", – обурюється вона.

Відео за 11 лютого 2020. Вбивця сестри покійної Іри Ноздровської на свободі.

Posted by Lidia Goncharenko on Tuesday, February 11, 2020

Водночас "Обозреватель" пише, що про звільнення Дмитра Россошанського 11 лютого на засіданні Шевченківського районного суду в Києві повідомив його адвокат Олексій Цибенко.

"Був застосований Закон України "Про амністію у 2016 році". Так, він (Дмитро. – Авт.) зараз перебуває на волі разом зі своєю сім'єю", – розповів Цибенко. Він додав, що Дмитра Россошанського звільнили ще 29 січня 2020 року.

Зі свого боку представник родини загиблої Світлани Сапатинської Андрій Руденко припустив у коментарі виданню, що ухвалити рішення про амністію міг суд, який розташований у районі, де й колонія, в якій відбував покарання Россошанський-молодший.

Нагадаємо, що минулого року Київський апеляційний суд залишив без змін вирок Обухівського районного суду щодо Дмитра Россошанського. Водночас рідні вбитої боялись, що племінник голови суду Вишгородського району вийде на свободу за амністією.

Мати загиблої Світлани Сапатинської на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на активістів у січні минулого року наголошувала, що Россошанський не єдиний причетний до вбивства. Тоді ж вона розповіла, що слідство щодо вбивства її доньки було сфабриковано, а всі причетні до нього люди почали зникати з невідомих причин.

Як відомо, активістка Ірина Ноздровська кілька років працювала над справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. У травні 2017 року Россошанського засудили до семи років ув'язнення. Його захист подав апеляцію, і рідні Ноздровської побоювалися, що він може вийти на волю за амністією. Згодом Обухівський районний суд засудив чоловіка до семи років позбавлення волі без права на амністію та 600 тисяч гривень компенсації батькам загиблої.

Тіло самої Ірини 1 січня 2017 року знайшли у водоймі біля села Демидів Вишгородського району на Київщині. За попередніми даними експертизи тіла, жінка загинула від множинних колото-різаних ран. За підозрою у її вбивстві вже 8 січня затримали 63-річного Юрія Россошанського, батька засудженого Дмитра Россошанського. У Нацполіції заявили, що Юрій Россошанський зізнався у вбивстві правозахисниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: