fbpx
Сьогодні
13:45 12 Лют 2020

Справа Шеремета: результат поліграфу підозрюваної Дугарь не дав відповіді на питання слідчих

У Національній поліції України заявили про те, що результат проходження поліграфу підозрюваною у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яною Дугарь, не дав відповідей на питання, які цікавило слідство.

Про це йдеться в опублікованій заяві відомства.

За словами захисту, результат нібито підтверджує, що Дугарь не здійснювала будь-якого стеження за місцем пересування журналіста Павла Шеремета та не обговорювала з Андрієм Антоненком підготовку до вчинення злочину.

"Однак невідоме дослідження із використанням невідомого поліграфа, невідомо ким призначене і невідомо ким проведене не дає відповідей на питання, які цікавлять офіційне слідство. Нині Яну Дугарь підозрюють у проведенні розвідувальних заходів", — наголосили у поліції.

Так, правоохоронці наголосили, що зокрема йдеться "виключно про фотофіксацію наявності камер спостереження на маршруті руху закладників вибухівки під авто Павла Шеремета, а не за ним самим".

Також правоохоронці опублікували порівняльні зображення особи-розвідниці та Яни Дугарь, та пояснили, що експертиза чітко встановила їхню ідентичність.

Також повідомляється, що під час проведення експертизи правоохоронці використовували, зокрема, метод візуального зіставлення ознак зовнішності, в ході якого встановили збіги загальних та окремих ознак.

"Форма та ступінь нахилу лоба, форма перенісся, форма верхньої губи, форма контуру вільного краю правої (видимої) частини червоної кайми верхньої губи, форма підборіддя, довжина носа", — йдеться у заяві.

дугарь

Також поліція нагадала про те, що Яна Дугарь відмовилася від слідчих дій, натомість погодилася на експертизу ініційовану адвокатами. Адвокати ж раніше заявляли, що вони не відмовлялися від слідчого експерименту, а їх просто не повідомили.

Також в поліції нагадали про 22 самовільних відлучень Дугарь з військової частини у 2019 році та непорозуміння з датою на відео з камер спостереження — тоді адвокати заявляли про 11.07, коли Дугарь була за кордоном, натомість, запис було зроблено 07.11.

Раніше адвокати Яни Дугарь передали до Офісу генпрокурора нібито новий доказ непричетності Яни Дугарь до злочину, а саме — психофізіологічна експертиза з використанням поліграфа. Також захист наголошував на тому, що нібито зріст розвідниці співпадає зі зростом закладниці, тобто — 165 сантиметрів, а Яна Дугарь має зріст 175 сантиметрів. Адвокати просили генерального прокурора закрити провадження.

Також Дугарь призначили експертизу почерку і психічного стану.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: